Κυριακή, Φεβρουαρίου 05, 2017

Το μανιφέστο αλά Τραμπ της Μαρίν Λεπέν...


Τάζει Frexit και επαναφορά του εθνικού νομίσματος...

Η ηγέτιδα του ακροδεξιού κόμματος της Γαλλίας Μαρίν Λεπέν ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία επικαλούμενη τον...

πατριωτισμό των ψηφοφόρων της (ακολουθώντας το παράδειγμα Τραμπ), υπόσχοντάς τους να τους προφυλάξει από την παγκοσμιοποίηση και να δώσει πίσω στην χώρα τους την «ελευθερία».

Στο "μανιφέστο" της παρουσιάζει 144 δεσμεύσεις, μεταξύ των οποίων μιλά για επαναφορά του εθνικού νομίσματος και για διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή ή όχι της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στις "δεσμεύσεις" της περιλαμβάνεται επίσης η αποχώρηση από τη Συνθήκη Σένκγκεν και μείωση της εισροής μεταναστών κατά 10.000.

Το μανιφέστο της Λεπέν προβλέπει επίσης την διατήρηση ορισμένων δικαιωμάτων των οποίων επωφελούνται τώρα όλοι οι κάτοικοι της χώρας, μεταξύ αυτών της δωρεάν εκπαίδευσης, μονάχα στους Γάλλους πολίτες. Επιπλέον την πρόσληψη 15.000 αστυνομικών, τον περιορισμό της μετανάστευσης και την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

Επίσης, έκανε λόγο για επιβολή εισαγωγικών δασμών καθώς και φόρων στις συμβάσεις εργασίας ξένων εταιρειών, ενώ μίλησε για μείωση της ηλικίας συνταξιοδότησης και την αύξηση των επιδομάτων κοινωνικής πρόνοιας με την ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας εισοδήματος. Δεν απέκλεισε το δικαίωμα εργασίας σε αλλοδαπούς, όμως είπε πως θα υπάρξει εθνική προτεραιότητα για τους Γάλλους πολίτες. Διατηρείται το δικαίωμα της δωρεάν εκπαίδευσης, όμως μόνο για τους Γάλλους πολίτες, ενώ προβλέπεται η πρόσληψη 15.000 αστυνομικών και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ.

«Ο στόχος αυτού του προγράμματος είναι καταρχήν να επιστρέψει στη Γαλλία την ελευθερία της και να δώσει στους πολίτες φωνή» τόνισε η Λεπέν παρουσιάζοντας το μανιφέστο.

«Μας είχαν πει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ δεν θα κέρδιζε ποτέ στις ΗΠΑ εναντίον των ΜΜΕ, εναντίον της καθεστηκυίας τάξης, αλλά εκείνος νίκησε... Μας λένε ότι η Μαρίν Λεπέν δεν θα κερδίσει τις προεδρικές εκλογές, αλλά την 7η Μαΐου θα νικήσει!» δήλωσε ο Ζαν Λιν Λακαπέλ, ανώτερο στέλεχος του Εθνικού Μετώπου, ενώπιον πολλών εκατοντάδων αξιωματούχων και μελών του κόμματος.

Οι δημοσκοπήσεις καταδεικνύουν ότι ο Μακρόν θα επικρατούσε της Λεπέν με άνεση στο δεύτερο γύρο, ωστόσο η εμπιστοσύνη στις έρευνες έχει κλονιστεί μετά την αποτυχία των δημοσκόπων να προβλέψουν τη νίκη του Τραμπ ή την απόφαση των Βρετανών υπέρ του Brexit...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου