Κυριακή, Φεβρουαρίου 19, 2017

ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΑΝΑΛΥΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΚΕΝΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
Από την MRB

Σαφώς και προηγείται με διψήφιο νούμερο η Νέα Δημοκρατία, δέκα τρεις περίπου μονάδες του Σύριζα, όπως άλλωστε σε ...κάθε δημοσκόπηση. Τα υπόλοιπα όμως ποιοτικά ευρήματα, δεν θα τα δείτε να τα αναλύουν.... τα μέσα ενημέρωσης, γιατί αυτό δεν συμφέρει τον Κυριάκο.

Έχουμε και λέμε λοιπόν;

-Οι Ελληνες ψηφοφόροι, είναι γενικώς απογοητευμένοι.Το ενενήντα τοις εκατό, πιστεύουν ότι τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και δεν είναι καθόλου αισιόδοξοι για το μέλλον.

-Οι Ελληνες επιδεικνύουν εντελώς αντίθετη νοοτροπία από εκείνη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Θεωρούν δηλαδή ότι η κυβέρνηση -ποσοστό 55%- θα πρέπει να μην δεχθεί τα νέα μέτρα, ακόμα κι αν αυτό οδηγήσει σε ρήξη, φθάνει να μην φύγουμε από το ευρώ. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι το ποσοστό υπέρ του ευρώ έχει πέσει γύρω στο εξήντα τοις εκατό, έναντι σαράντα τοις εκατό, που δεν φαίνεται να πολυενδιαφέρονται.

-Τα ευρήματα, όσον αφορά την δημοφιλία των αρχηγών, είναι όπως πάντα αλλού γι' αλλού. Έτσι ο Κυριάκος είναι πρώτος και ακολουθεί η...Φώφη Γεννηματά ...χέσε κοινώς ψηλά κι αγνάντευε...

-Καταλληλότερος πρωθυπουργός, είναι ο κανένας με 45%, ακολουθεί ο Μητσοτάκης με 33 και ο Τσίπρας με 18. Περισσότερο λιανά, οι Ελληνες πιστεύουν κατά πλειοψηφια -με αναγωγή- ότι ούτε ο Μητσοτάκης, ούτε ο Τσίπρας, είναι οι καταλληλότεροι να κυβερνήσουν.

-Εκείνο που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, είναι πως το πενήντα και κάτι τοις εκατό των Ελλήνων περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες, πιστεύει ότι κανένα από τα δυο κόμματα Σύριζα και Νέα Δημοκρατία, δεν είναι ικανό να κυβερνήσει την χώρα.

-Επίσης αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η μεν Νέα Δημοκρατία με ποσοστά λίγο πιο πάνω από εκείνα τα σιβηρικά του Αντώνη Σαμαρά, έχει πιάσει οροφή με βαθμό συσπείρωσης που πλησιάζει το ενενήντα τοις εκατό και ο Σύριζα συνεχώς αποσυσπειρώνεται, με ψηφοφόρους που φεύγουν και πάνε και στην Νέα Δημοκρατία, αλλά το μεγάλο ποσοστό τους, παραμένει μετέωρο και ουδείς γνωρίζει που θα πάει.

Μια πρόχειρη ανάγνωση των ευρημάτων κι όχι μόνον της συγκεκριμένης δημοσκόπησης, καταδεικνύει το κενό που υπαρχει ανάμεσα στα δυο κόμματα. Την ανάγκη δημιουργίας, ενός μεγάλου πόλου, που δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από κεντροδεξιός, με βάση το σημερινό πολιτικό σκηνικό. Κι όσοι κατάλαβαν ...κατάλαβαν...-
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου