Δευτέρα, Φεβρουαρίου 13, 2017

«Πού το πάει ο Φίλης;»...




Το ερώτημα «πού το πάει ο Φίλης» απασχολεί από χθες όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Μεγάρου Μαξίμου, καθώς...
ο πρώην υπουργός διαφοροποιήθηκε… εφ’ όλης της ύλης της κυβερνητικής πολιτικής.
Ζήτησε άνοιγμα προς το ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε «ρουκέτες» κατά του Πάνου Καμμένου, κατηγόρησε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας για τις εξαγγελίες περί εξοπλιστικού προγράμματος 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, ζήτησε ψήφιση της συμφωνίας με αυξημένη πλειοψηφία στη Βουλή, ενώ τα βέλη του κατευθύνθηκαν και προς το Μέγαρο Μαξίμου, χαρακτηρίζοντας «μπαρούφα» όσα είχε πει ο Αλέξης Τσίπρας για την «αμετάκλητη απόφαση» σχετικά με τον ΔΟΛ, αλλά και εκφράζοντας την παραδοχή ότι η κυβέρνηση «έπεσε έξω σε όλες τις εκτιμήσεις της» αναφορικά με την διαπραγμάτευση.
Τούτων δοθέντων, δεν ήταν λίγοι όσοι υπέθεσαν ότι ο πρώην υπουργός το παίζει «αντάρτης», ενώ άλλοι καλλιέργησαν σενάρια περί… «ηρωικής εξόδου». Πάντως, ο Neo πληροφορείται ότι δεν «παίζει» κανένα απ’ αυτά τα σενάρια.
Αντιθέτως, ο Φίλης θα ψηφίσει την όποια συμφωνία και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αποσταθεροποιήσει εντός Βουλής την κυβέρνηση. Ωστόσο, ταυτόχρονα αισθάνεται «απελευθερωμένος» αφού δεν βρίσκεται πλέον στο υπουργικό συμβούλιο και έχει αποφασίσει να λέει όσα σκέφτεται.
Όμως, ακόμη κι όταν θα στενοχωρεί το Μαξίμου, θα το κάνει θεσμικά –δηλαδή εντός των συνεδριάσεων των οργάνων και όχι σε κανάλια, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Θεσμικά και, πάνω απ’ όλα, κομματικά…
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου