Από τα σκάνδαλα του αρχιερέα Σημίτη στον πατριώτη Καραμανλή και μετά στο εθνοκτόνο Μνημόνιο
Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις που δίνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ...επί Καραμανλή, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, έστειλε μήνυμα ότι δε μπορεί κανείς να μιλάει εξ ονόματος του πρώην πρωθυπουργού και ότι τον ενδιαφέρει η πολιτική.
Παρατηρώ τον τελευταίο καιρό ότι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα ευφορίας για την περίοδο της δεκαετίας του ´90 και πόσο καλά ήταν τα πράγματα, και αντίθετα για την περίοδο του 2000. Στη μεν πρώτη περίοδο έγιναν πραγματικά σκάνδαλα την περίοδο Σημίτη, στη μεν δεύτερη περίοδο του 2000 παρουσιάστηκαν ως σκάνδαλα αλλά ήταν φούσκες, μόνο και μόνο για να χτυπηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και πρόσωπα που ήταν κοντά σε αυτόν. Αποδείχθηκαν στα δικαστήρια. Στην πρώτη περίπτωση με καταδικαστικές αποφάσεις και φυλακίσεις και στη δεύτερη περίπτωση με περίτρανες αθωωτικές αποφάσεις.
Ακούω να λένε διάφοροι ότι στην περίοδο Καραμανλή φούσκωσε το έλλειμμα, το χρέος κ.λπ., αγνοώντας ότι υπήρχαν παρά πολλά από τα ελλείμματα που αφορούσαν παρελθόντα έτη. Π.χ. η εθελουσία 1.100 δημοσιογράφων στην ΕΡΤ από το 2000. Και έπρεπε να πληρωθούν το 2005 και μετά ήταν αποφάσεις που έγιναν από την κυβέρνηση Σημίτη και χρεώθηκαν στην κυβέρνηση Καραμανλή.
Διαβάζω επίσης το τελευταίο διάστημα σε εφημερίδες ότι είμαστε περήφανοι που ιδιωτικοποιήθηκε το λιμάνι του Πειραιά με την Cosco, ότι έγινε το Μέγαρο του ιδρύματος Νιάρχου, ότι ιδιωτικοποιήθηκε ο ΟΤΕ, ότι φτιάχτηκε το Μουσείο της Ακρόπολης, ότι ιδιωτικοποιήθηκε η Ολυμπιακή. Ολα αυτά έχουν ένα συμπέρασμα κοινό, έγιναν όλα αυτά την περίοδο 2004-2009 του Κώστα Καραμανλή. Αυτοί οι οποίοι λένε ότι όλα αυτά τα θετικά έγιναν, συνέβησαν, ξεχνούν να αναφέρουν τον Καραμανλή. Δεν μπορώ να βλέπω υπουργό της φωτοτυπίας να κουνά σήμερα το δάκτυλο».
Ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την κριτική που ασκείται για εκείνη την περίοδο και από τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ κατά έναν τρόπο, απαντώντας ότι: «Έχω την εντύπωση ότι υπάρχει μια ελαφρά κριτική και αυτοκριτική που κάνει και ο κ. Μητσοτάκης, γιατί και ο ίδιος έχει την αυτοκριτική για την περίοδο που εκείνος ως υπουργός έκανε τα Α’ ή δεν έκανε τα Β’ που θα έπρεπε, ο ίδιος έχει πει κάνοντας αυτοκριτική και για τον εαυτό του αλλά και για την περίοδο όχι μόνο του 2004, αλλά και για το 2012-2015, είναι απολύτως εύλογο να κάνει κανείς αυτοκριτική. Είναι όμως διαστρέβλωση της πραγματικότητας να προσπαθήσει να φορτώσει όποιος και να το κάνει αυτό -και δεν εξαιρώ κανέναν- να φορτώσει στην περίοδο 2004-2009 πράγματα που δεν συνέβησαν αποκρύπτοντας αυτά τα οποία ήταν θετικά για τη χώρα, γιατί θα φτάσουμε, σύμφωνα με τις προβλέψεις των θεσμών, να είμαστε στην κατάσταση του 2008 γύρω στο 2036».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου