Δευτέρα, Μαρτίου 06, 2017

Παππάς κατά Σημίτη: Φόρτωσε τη χώρα με 80 δισ. ευρώ χρέος!



Καρφιά που «πονάνε» για τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη εξαπέλυσε από το 2ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, απαντώντας σε όσα ανέφερε ο Κώστας Σημίτης, από το ίδιο βήμα, σχετικά με τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, την οικονομία και το Grexit, για το οποίο είπε ότι «πλανάται πάνω από τη χώρα».


Χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι η διακυβέρνηση Σημίτη φόρτωσε τη χώρα με 80 δισ. ευρώ χρέος! «Αυτή η διακυβέρνηση (η παρούσα) δεν έχει την πολυτέλεια να αυξάνει το δημόσιο χρέος κατά 10 δισ. ευρώ τον χρόνο, όπως γινόταν κατά την οκταετία 1996-2004» είπε.

Το Grexit

Προσέθεσε, μάλιστα, «δείχνοντας» σαφώς τον πρώην πρωθυπουργό, ότι υπάρχουν φωνές πρώην κυβερνώντων οι οποίες επαναφέρουν το θέμα του Grexit. «Το Grexit είναι ερώτημα του παρελθόντος. Νομίζω ότι όσοι το κάνουν είτε δεν έχουν γνώμη για το ποια θα πρέπει να είναι η Ευρώπη είτε θέλουν να την κρύψουν».

Καθαρές αποστάσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε να κρατήσει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, που σημείωσε: «Η κυβέρνηση υποτίθεται ότι διαπραγματεύεται σκληρά, φορά το κοστούμι του αγωνιστή, ροκανίζει τον χρόνο και στο τέλος τα δίνει όλα.

Τα έχουμε δει όλα αυτά κατ’ επανάληψη. Εδωσαν και τη μείωση του αφορολογήτου και τις περικοπές στις συντάξεις και τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις». Και πρόσθεσε: «Με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουμε τίποτα κοινό. Αυτή η ηγεσία πρέπει να ηττηθεί. Και πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά».

Την εκτίμηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει με πρόσθετο κόστος για τη χώρα, γιατί στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ. δεν έχουν αντιληφθεί τη σχέση του χρόνου με το αποτέλεσμα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης στην παρέμβασή του προχθές το βράδυ. «Εχουν θεοποιήσει την καθυστέρηση, το κρύψιμο των προβλημάτων κάτω από το χαλί και την αναβολή των λύσεων σε όλα τα θέματα» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να ξαναφτιάξει το κράτος της», ενώ ο αναπληρωτής ΥΠΕΞ Γιώργος Κατρούγκαλος επέμεινε ότι πρέπει να αποφεύγονται ενέργειες και δηλώσεις που υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας.
Στην ομιλία του, ο Αδωνις Γεωργιάδης επιτέθηκε για ακόμα μία φορά στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό: «Αν ο Τσίπρας ερχόταν στην εκπομπή μου, δεν θα έκανε ούτε σεφτέ… Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αξίζει, ούτε δικαιούται συναίνεση».
Τέλος, ο Νίκος Δένδιας, ασκώντας κριτική στο πολιτικό σύστημα, ανέφερε ότι «στις μετρήσεις κοινής γνώμης, η αξιοπιστία της ΕΥΠ είναι δύο φορές μεγαλύτερη από του Κοινοβουλίου»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου