Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ..




Θα πρέπει στην πολιτική πολλές φορές, να κοιτάς...κάτω από το τραπέζι... Η απόφαση του Δικαστηρίου για όσους την διάβασαν και δεν έμειναν στους εύκολα ερμηνευόμενους τίτλους των διαπλεκόμενων, την τελευταία δεκαετία, ήταν απόλυτα ορθή, λογική και κατανοητή κι από μαθητή πρώτης δημοτικού.
Ορισμένοι, δεν την κατανόησαν. Εάν κοιτάξεις κάτω από το τραπέζι ...
κι ερμηνεύσεις τις αντιδράσεις τους, θα βγάλεις πολλά συμπεράσματα:
Πρώτο συμπέρασμα, η Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη, στάθηκε αμήχανη. Οι δηλώσεις όλων αυτών, που άλλα έλεγαν τότε και αναγνώριζαν...σκάνδαλο κι άλλα λένε σήμερα και αναγνωρίζουν σκευωρία, απλώς τους εκθέτουν και δείχνουν ότι δεν υπαρχει σοβαρότητα, στο άλλοτε σοβαρό κόμμα του Καραμανλή. Σύρθηκαν πίσω από την δικαστική απόφαση, για την οποία παρότι φαινόταν η αλήθεια, δεν έβγαλαν κιχ τόσα χρόνια. Ακόμη και η λιτή ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, έγινε για να γίνει, γιατί θα ήταν μεγάλη πρόκληση να μην γίνει.

Δεύτερο συμπέρασμα, ο μύθος περί σχέσεων του Κ. Καραμανλή και των Καραμανλικών, με τον Σύριζα, που τόσο έντεχνα καλλιέργησαν οι Σαμαρικοί και οι περί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατερρίφθη πανηγυρικά. Τα πρωτοσέλιδα της Αυγής, της Εφημερίδας των Συντακτών κυρίως και δευτερευόντως του άλλοτε κραταιού συγκροτήματος και των άλλων φυλλάδων, είναι χαρακτηριστικά. Ο Σύριζα δεν θέλει μια επάνοδο Καραμανλή, γιατί ο πρώην πρωθυπουργός είναι σίγουρο, ότι θα ενώσει και θα αποτελέσει μια σίγουρη εναλλακτική λύση, συσπειρώνοντας και αυξάνοντας την δύναμη της Νέας Δημοκρατίας, που η μοναδική της επιτυχία μέχρι σήμερα, είναι ότι εξαιτίας της απώλειας ψήφων του Σύριζα, μεγαλώνει την διαφορά, αλλά δεν αυξάνει την δική της δύναμη.  

Τα πράγματα σιγά σιγά ξεκαθαρίζουν. Δεν στεκόμαστε καθόλου στις αντιδράσεις γραφικών κομματιδίων, όπως το ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού, ούτε αστείων δηλώσεων από καρτούν της πολιτικής, όπως ο Γιωργάκης Παπανδρέου. Αυτούς τους καταδίκασε επανειλημμένως η ιστορία και φυσικά έχουν μπροστά τους κι άλλο Γολγοθά απαξίωσης.

Η όλη ιστορία όμως ως ...μπιλιάρδο έχει κι άλλα αποτελέσματα. Μπροστά στον κίνδυνο επανόδου του Καραμανλή δικαιωμένου τα περίπτερα κομματίδια ...πλησιάζουν περισσότερο τον Σύριζα που δεν είναι απίθανο, γνωρίζοντας το πολιτικό μπιλιάρδο, να μπήκε στην ιστορία απαξίωσης της απόφασης για το Βατοπέδι ακριβώς για να τους πλησιάσει τώρα που όλα είναι δύσκολα ενόψει των νέων σκληρότατων υπογραφών.

Όμως σε αυτήν ακριβώς την χρονική περίοδο, κάποιοι θα πρέπει να αναλογισθούν τις ευθύνες τους και να τις αναλάβουν. Γιατί δεν είναι μόνον μια ιστορική παράταξη, που καταστρέφεται από τον ανύπαρκτο Μητσοτάκη και την παρέα του, αλλά είναι κι ο τόπος που απαιτεί άλλες σοβαρές συναινετικές και κυρίως αποτελεσματικές λύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου