Τετάρτη, Μαρτίου 01, 2017

Σε εξέλιξη η συνάντηση κυβέρνησης – θεσμών. «Σιδηρόφρακτο» το Χίλτον για το ΠΑΜΕ





Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των κλιμακίων των θεσμών, στο ξενοδοχείο Χίλτον, με τη συμμετοχή του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, της υπουργού Εργασίας, Έφης Αχτσιόγλου ...και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Χουλιαράκη. Σύμφωνα με κυβερνητικό παράγοντα, στη συνάντηση θα τεθεί σχεδόν το σύνολο των θεμάτων.

Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των επικεφαλής των κλιμακίων με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, με αντικείμενο, κυρίως, τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγοντας, κατά τη διάρκεια συζήτησης με δημοσιογράφους, ανέφερε ότι πρέπει να κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, διότι, όπως σημείωσε ο ίδιος, έχει επιστρέψει η αβεβαιότητα το πρώτο δίμηνο εφέτος, ενώ το τέταρτο τρίμηνο του 2016 τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί.

Σημειώνεται πως ο χώρος γύρω από το ξενοδοχείο έχει αποκλειστεί με κλούβες της αστυνομίας καθώς στις 18:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωσηδιαμαρτυρίας από το ΠΑΜΕ.Παρατεταγμένα πούλμαν της αστυνομίας

«Σιδηρόφρακτο» το Χίλτον για την πορεία του ΠΑΜΕ









Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας - Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο

Την ώρα που οι Τσακαλώτος, Χουλιαράκης και Αχτσιόγλου πραγματοποιούν τις προκαθορισμένες συναντήσεις με τους εκπροσώπους των δανειστών, στο ξενοδοχείο Χίλτον, έξω, η αστυνομική παρουσία είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Την ίδια ώρα σε αγωνιστικό συλλαλητήριο καλεί εργαζόμενους, ανέργους και συνταξιούχους το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) ενάντια στην πορεία των διαπραγματεύσεων που συνεχίζονται από εχθές στην Αθήνα με στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης. Το κάλεσμα αναφέρει ως ώρα έναρξης τις 6.30 μ.μ.

Αυτό έχει αναγκάσει τις αστυνομικές δυνάμεις να αποκλείσουν περιμετρικά το ξενοδοχείο με κλούβες, για να μην αφήσουν, όσο γίνεται, τίποτα και κανέναν, να χαλάσει τις συνομιλίες που διεξάγονται στο εσωτερικό του κτιρίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΠΑΜΕ "Κυβέρνηση – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. – ΣΕΒ ετοιμάζουν νέα επίθεση με νέες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, με κατάργηση όσων εργασιακών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, με νέα φοροληστεία. Όλα αυτά θα προστεθούν πάνω στα προηγούμενα μέτρα, οδηγώντας την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε απόγνωση.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να εξαπατήσει για άλλη μια φορά προβάλλοντας δήθεν αντίμετρα στα μέτρα παρουσιάζοντάς τα ουδέτερα, όπως έλεγε και με το ασφαλιστικό ότι δε θα μειώνονταν οι συντάξεις. Κανείς δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.

Καμία ανοχή στα ψέματα της κυβέρνησης.

Καμία ανοχή στα παιχνίδια των διαπραγματεύσεων, στα νέα βάρβαρα μέτρα!

Να οργανώσουμε την αντεπίθεση απέναντι στους εκπροσώπους του κεφαλαίου.

Όλοι στον αγώνα. Να δείξουμε τη δύναμή μας.

Να απαιτήσουμε τις απώλειές μας, τις πραγματικές μας ανάγκες.

Το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, σε συλλαλητήριο, αύριο Τετάρτη 1/3 στο χώρο των «διαπραγματεύσεων».

Όλες και όλοι στο ΗΙLTON στις 6.30μμ"

Η β. Κωνσταντίνου είναι κλειστή και στα δυο ρεύματα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου