Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017

ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ



.
Και μόνον το γεγονός, οτι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ ,φουσκωναν με κάθε είδους αλλη άσχετη εισφορά, είναι ενα στοιχείο ,που έκανε αποκρουστική την επιχείρηση.
Φυσικά θα μου πείτε, οτι και οι αλλες εταιρίες, που βγήκαν στην πιάτσα και πουλανε ρεύμ,α αγοράζοντάς το απο την ΔΕΗ-κατανοείται οτι για να το αγοράζουν και να το πουλάνε φθηνότερα, απο την ΔΕΗ, κάτι σημαίνει κι αυτό-αλλά η ερμη η ΔΕΗ, το χρεώθηκε.Το δεύτερο στοιχείο, ειναι οτι τα κατα καιρούς μισθολογικά στοχεία των υπαλλήλων της, με κάθε ειδους επιδόματα και αυξήσεις, που δέν βλέπουν με καλό μάτι οι πολιτες-καταναλωτές δεν διαμόρφωσαν και τόσο θετικό κλίμα.

Απο την αλλη, εχει δίκηο η ΔΕΗ να φωνάζει, οτι αυτή εστησε επι δεκαετίες ,το ολο σύστημα του ηλεκτρισμού, κάτι που φυσικά απαιτεί υπερογκα ποσά, που οι ιδιωτικές εταιρίες αγοράζοντας το ,απ αυτήν, δέν δαπανούν.

Η αλήθεια, βρίσκεται κάπου στην μέση.Η ΔΕΗ δεν μπορεί να είναι μονοπώλιο.Δεν μπόρει ομως και να ξεπουληθεί, οσο οσο.Η κυβέρνηση, δέν φαίνεται μέσα στην γενικότερη οικονομική δυσπραγία, να βρίσκει μια μέση, κοινά αποδεκτή λύση.Ετσι είναι σίγουρο οτι η ΔΕΗ ,θα ...δυστυχήσει.Μαζί της ...δυστυχώς και οι..εργαζόμενοι σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου