Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Φεύγει ή μένει ο Ευ. Βενιζέλος;


Βενιζέλος: Η αξιολόγηση δεν θα κλείσει ποτέ – Η κυβέρνηση αν πάει σε ρήξη θα φύγει με ελικόπτερα - Media

Σε χθεσινό ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Μακεδονία” επικαλέστηκε πληροφορίες κατά τις οποίες, σε κλειστή συνάντηση περίπου πενήντα στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη...



Θα αποχωρήσει ο Ευ. Βενιζέλος από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη; Ή βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα η εκτίμηση πως η σχετική αναφορά που φέρεται να έκανε την περασμένη Κυριακή σε μάζωξη πολιτικών φίλων και υποστηρικτών του έγινε σε μια στιγμή πολιτικής έξαψης επί των θέσεων που διατυπώνει και δημόσια και οι οποίες απέχουν σημαντικά από την κεντρική στρατηγική της ηγεσίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης;

Σε χθεσινό ρεπορτάζ της η εφημερίδα “Μακεδονία” επικαλέστηκε πληροφορίες κατά τις οποίες, σε κλειστή συνάντηση περίπου πενήντα στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, ο Ευ. Βενιζέλος φέρεται να δήλωσε πως δεν προτίθεται να είναι υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στις επόμενες εκλογές ούτε να παραστεί στο συνέδριο του Ιουνίου. Σε επικοινωνία της “Α”, συνεργάτες του διέψευσαν σχολιάζοντας: “Ο Ευάγγελος Βενιζέλος ό,τι έχει να πει το λέει δημόσια”.

Σύμφωνα με εκτίμηση που μετέφεραν στην “Α” ορισμένοι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση της Κυριακής, η σχετική αναφορά του Ευ. Βενιζέλου αποτυπώνει περισσότερο το κλίμα της διάστασης απόψεων που έχει με τις θέσεις της ΔΗ.ΣΥ. και λιγότερο μια σαφή πρόθεσή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος. Υπενθυμίζεται ότι ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ πολλάκις, από τότε που το τιμόνι του κόμματος έφυγε από τα χέρια του, έχει δηλώσει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να μείνει στο σπίτι του και να συνεχίσει στο επιστημονικό του αντικείμενο πλέον.

Ο Ευ. Βενιζέλος δεν αποκλείεται να ξεκαθαρίσει το εν λόγω ζήτημα σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη. Υπενθυμίζεται ότι το φθινόπωρο, με αφορμή τις εξελίξεις στην Επιτροπή της Βουλής για το θέμα της συγκρότησης του ΕΣΡ, είχε εκφράσει εντονότατη διαφωνία και πολιτική επίθεση προς τη Φ. Γεννηματά για το γεγονός ότι η ΔΗ.ΣΥ. δεν συμπαρατάχθηκε με τη Ν.Δ. ώστε να απομονωθεί η κυβέρνηση.

Τότε όχι μόνο διέψευσε τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για άμεση αποχώρησή του και σχηματισμό νέου φορέα, αλλά, παρά τη διαφωνία του για τη στάση της ΔΗ.ΣΥ. και στο ζήτημα της υπερψήφισης της 13ης σύνταξης, τήρησε στο ακέραιο την κομματική γραμμή στην ψηφοφορία.

Α
Α
ΑEMAILΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΚατηγορίαΠολιτικές ΕιδήσειςΡΟΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου