Πέμπτη, Μαρτίου 23, 2017

Ο Καμίνης υποβαθμίζει το ιστορικό κέντρο της Ακρόπολης





Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της περιοχής Ακροπόλεως –Μακρυγιάννη από την απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη να δώσει άδεια λειτουργίας στο ,Βελγικών συμφερόντων, Σούπερ Μάρκετ Βασιλόπουλο ,να λειτουργήσει στην οδό Αθανασίου Διάκου 8 και σε απόσταση πενήντα μέτρων από την είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης .
Στην περιοχή Μακρυγιάννη- Ακρόπολη –Πλάκα, επί πολλές δεκαετίες λειτουργούσαν καταστήματα λαϊκής τέχνης, τουριστικών ειδών, σίτισης και σέβονταν το ιστορικό και πολιτιστικό περιβάλλον του χώρου τα δε καταστήματα τροφίμων ήσαν μικρά ( μίνι μάρκετ) ώστε να μη διαταράσσεται η εικόνα και η πολεοδομία της περιοχής.
Το ακίνητο δεν έχει χώρο στάθμευσης και η περιοχή είναι πεζοδρομημένη .Ως εκ τούτου θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στην κυκλοφορία παντός τύπου οχημάτων( πελατών ,εταιριών παράδοσης εμπορευμάτων) ενώ θα υπάρξει και πρόβλημα υγειονομικών κανονισμών δεδομένου ότι η περιοχή είναι πυκνοκατοικημένη.
Σημειωτέον ότι το κατάστημα της πολυεθνικής θα επιφέρει το κλείσιμο μικρών αλλά υγειών επιχειρήσεων που λειτουργούν επί χρόνια ,με αποτέλεσμα εκατοντάδες άτομα να βρεθούν στην ανεργία.
Ζητείται από τον Δήμαρχο Αθηναίων να ανακαλέσει την άδεια λειτουργίας του σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος ώστε να αποφευχθεί η βάρβαρη υποβάθμιση του ιστορικού κέντρου της Ακρόπολης και η αλλοίωση του πολιτιστικού και τουριστικού χαρακτήρα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου