Κυριακή, Μαρτίου 05, 2017

Για λύπηση τα ορφανά του Λούα Λούα και η νεοφιλελεύθερη συμμορία στα media που στηρίζει τον Μητσοτάκη




Εφιάλτης
Στην παρούσα συγκυρία η κατάστασή τους γίνεται χειρότερη. Εχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το σχέδιό τους. Έχουν καταλάβει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ ...πρωθυπουργός. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αρνείται να τους πλησιάσει, ούτε καν για να τους φτύσει

Του Δημήτρη Μπεκιάρη

Είναι πραγματικά για λύπηση. Μέχρι χθες επιχειρηματίες και τραπεζίτες τους έδιναν από κανένα ξεροκόμματο για να συνεχίζουν να παρασιτούν. Εσχάτως, αφού πριν από λίγα χρόνια έκαναν και την εμφάνισή τους σε προεκλογικές συγκεντρώσεις... σιωπηλών πλειοψηφιών (Ήταν τόσο πλειοψηφίες που είχαν μαζευτεί τρεις κι ο κούκος, ήταν τόσο σιωπηλές που δεν μαθεύτηκε ποτέ τίποτα παρά μόνο μεταξύ κάποιων φλώρων των Β.Π.), έχουν κολλήσει σαν βδέλλες στον Κυριάκο Μητσοτάκη, περιμένοντας να έρθει στην εξουσία μπας και πέσουν με τα μούτρα στο βάζο με το μέλι. Έχουν βγάλει τη γλώσσα έξω, τον γλύφουν από το πρωί μέχρι το βράδυ, και όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά για τον πρόεδρο της ΝΔ, βγάζουν αφρούς σαν τα μαντρόσκυλα. Και όπως τα συμπλεγματικά τετράποδα γαβγίζουν πολύ. Μόνο γαβγίζουν. Είναι τόσο άσχετοι, τόσο αδαείς, τόσο πρωτάρηδες στο πεδίο του "πολιτικού πολέμου", που η δραστηριότητά τους είναι τόσο άτεχνη, ώστε, εκτός από επικίνδυνη, καταντά προβλέψιμη, αλλά και γραφική.

Ο λόγος γίνεται για μία περιωθωριακή νεοφιλελεύθερη συμμορία των media που στηρίζει τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Διατυμπανίζουν δεξιά κι αριστερά ότι ψήφισαν τον Μητσοτάκη στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Γράφουν με έπαρση ότι, αφού στήριξαν την εκλογή Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία τους έχει ανάγκη, και όταν αντιλαμβάνονται ότι είναι ξένα σώματα στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής σκούζουν, σαν θλιβερά ανθρωπάρια που είναι και φέρονται, σαν κακομαθημένοι έφηβοι, ενώ δεν θα έπρεπε, καθώς είναι... συνταξιούχοι της δημοσιογραφίας.

Βγάζουν αφρούς καθημερινά στα σόσιαλ μίντια, τα οποία ανακάλυψαν στα γεράματα και νομίζουν ότι είναι παιχνιδάκι. Βρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα, τον Κώστα Καραμανλή, τον Πάνο Καμμένο, την Αριστερά, τη λαϊκή Δεξιά. Γλύφουν (άκου κατάντια) από το πρωί μέχρι το βράδυ τον Άδωνι Γεωργιάδη, με τον οποίο χρόνια τώρα, από εκείνες τις γραφικές εκπομπές που παρουσίαζε και παρουσιάζει, γελάει το πανελλήνιο. Ενίοτε γράφουν θετικά σχόλια και για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Πριν λίγα χρόνια ο Λούα - Λούα (ξέρουν αυτοί) τους πέταγε και αυτός κανένα κοκαλάκι κι εκείνοι τον αποθέωναν. Τέτοια ξεφτίλα. Μόλις ο Λούα - Λούα βρέθηκε στη μπουζού, μούγκα τα παλικάρια, έμμειναν ορφανά και θρήνησαν για τον... χαμό. Ενίοτε κάνουν και καμία δουλίτσα στη Ρουμανία.

Τα ορφανά του Λούα Λούα, που μοιάζουν στην όψη και στην ψυχή με τον κινηματογραφικό Εφιάλτη της γνωστής ταινίας "300" (Βλέπε φωτο), οι απολογητές των συνεργατών των ναζί στην Κατοχή, των γερμανοτσολιάδων δηλαδή, τα συμπλεγματικά ανθρωπάκια που τα είχαν τρελάνει από τα νιάτα τους στην καρπαζιά και σήμερα βρήκαν ταυτότητα ως "φιλελεύθεροι" στις κλίκες που κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του θα ντρεπόταν να βρίσκεται (αλλά μόνο εκεί θα τους δέχονταν, στις παρέες των απόβλητων), όλη αυτή η σάρα και η μάρα, όλη αυτή η λουμπεναρία, αλαλάζει από το πρωί μέχρι το βράδυ εναντίον της Αριστεράς, του ΣΥΡΙΖΑ και κάθε προοδευτικής δύναμης. Μέχρι χθες έγραφαν για καμία μετοχούλα στο χρηματιστήριο, λιβάνιζαν κανέναν τραπεζίτη και κανένα τραπεζικό στέλεχος, φούσκωναν από τα ευρώ που τους μοίραζαν και σήμερα νομίζουν οι αδαείς ότι θα κάνουν υψηλή πολιτική. Νομίζουν ότι θα... τσακίσουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Που πάτε ρε κακομοίρηδες;

Έσκουζαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα απαιτώντας να παραιτηθεί η κυβέρνηση. Ζήταγαν να μην κλείσει η αξιολόγηση. Ταυτόχρονα, μέσα στη διαστροφή και τη γενικότερη σύγχυση, αμορφωσιά και αγραμματοσύνη τους, έμπλεκαν τον Στάλιν, τη Σοβιετική Ένωση, τη Βενεζουέλα και τον Μαδούρο με την ελληνική πραγματικότητα, σε ένα πρωτοφανούς γραφικότητας και αστειότητας μείγμα πολιτικού αφηγήματος που οι ίδιοι έχουν εφεύρει για να αποκτήσουν υπόσταση. Έχουν ακροατήριο; Ναι. Συρρέουν σε ημερίδες και στα σόσιαλ μίντια διάφοροι παραπλανημένοι και τους αποθεώνουν για τις ανοησίες τους. Στη συνέχεια τα ορφανά του Λούα Λούα, οι θαυμαστές του Άδωνι Γεωργιάδη και οι χειροκροτητές του Κυριάκου Μητσοτάκη χαίρονται.

Τώρα, τα ορφανά του Λούα Λούα και η νεοφιλελεύθερη αυτή συμμορία, βρίζει τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τις σάρκες από τη σάρκα της Νέας Δημοκρατίας, επειδή χαλάνε τη μανέστρα στον ανίκανο Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατάλαβαν ότι η εφόρμηση στην εξουσία για την οικογένεια που σιτίζεται για δεκαετίες από τους Έλληνες φορολογούμενους δεν θα είναι τόσο εύκολη υπόθεση και το σχέδιο "Ο Κούλης πρωθυπουργός" έχει ήδη ανατραπεί. Τους φταίει το ΠΑΣΟΚ που δεν συνεργάζεται. Τους φταίνε όσοι στη Νέα Δημοκρατία δεν επικροτούν την ανθελληνική στάση του Μητσοτάκη και του Γεωργιάδη. Τους φταίνε όσοι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εγκρίνουν και ενοχλούνται από την παρουσία ακροδεξιών και φιλοχουντικών, όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης και ο Μάκης Βορίδης στο κόμμα. Νομίζουν ότι το δικό τους πρόβλημα, το δικό τους όνειρο, είναι και το όνειρο της ελληνικής κοινωνίας. Ποιο είναι το όνειρό τους; Να γίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός και τα ορφανά του Λούα Λούα να αρχίσουν το φαγοπότι. Αυτές οι γραδικές φιγούρες γράφουν ότι η λύση στο πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Γράφουν, και το χειρότερο είναι ότι τα πιστεύουν, πως έχει ένα μαγικό ραβδί με το οποίο θα σώσει τη χώρα. Και μετά; Βγάζουν χολή, κοινωνικό μίσος, και δίνουν διαπιστευτήρια αντιδημοκρατικής αντίληψης και υποταγής ως γνήσιοι επίγονοι των γερμανοτσολιάδων.

Ναι αυτοί οι... άριστοι, οι... φιλελεύθεροι, οι... αστοί που δεν μπορούν να αναπνέουν τον ίδιο αέρα με τους... κοινούς θνητούς (Δεν είναι πλάκα, τα γράφουν δημόσια όλα αυτά), έχουν φτάσει στο σημείο να βρίζουν ακόμη και τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ένας δικός τους στο παρελθόν, πριν από λίγα χρόνια, ζητούσε να ακουστούν στους δρόμους οι ερπύστριες των τεθωρακισμένων. Αυτά, όμως, είναι τα αποτελέσματα του συνδυασμού αμορφωσιάς και βλακείας. Οι... αστοί δημοκράτες (Έτσι θέλουν να λέγονται), πιστεύουν στη Δημοκρατία, όσο στο δικό τους παράλληλο σύμπαν αυτή ταυτίζεται με την ασυδοσία της αγοράς, με τη διαπλοκή που υπηρετούν πιστά, με τα μεγάλα συμφέροντα και τους ολιγάρχες.

Στην παρούσα συγκυρία η κατάστασή τους γίνεται χειρότερη. Εχουν καταλάβει ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά με το σχέδιό τους. Έχουν καταλάβει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός. Εκείνο που δεν καταλαβαίνουν είναι ότι η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αρνείται να τους πλησιάσει, ούτε καν για να τους φτύσει, λόγω μπόχας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου