Δευτέρα, Μαΐου 15, 2017

Αγριο επεισόδιο στη Βουλή - ο Κασιδιάρης φέρεται να χειροδίκησε κατά του Δένδια (BINTEO)





Tης Μαρίας Νταλιάνη

Πρωτοφανές επεισόδιο διαδραματίστηκε το μεσημέρι στην Ολομέλεια της Βουλής κατά την έναρξη της συζήτησης στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο με πρωταγωνιστή τον Νίκο Κασιδιάρη....

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Κασιδιάρης, λίγο μετά την τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, στη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο φέρεται να χειροδίκησε εναντίον του Νίκου Δένδια όταν ο δεύτερος πέρασε απλώς μπροστά του την ώρα που μιλούσε. Αμέσως ακούστηκε ο Νίκος Δένδιας να αμύνεται και να φωνάζει έντονα, ενώ ακολούθησε πρωτοφανές πανδαιμόνιο! Βουλευτές όλων των κομμάτων περικύκλωσαν ως ασπίδα το Νίκο Δένδια ενώ ακολούθησε άγριο επεισόδιο μεταξύ των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και υπολοίπων βουλευτών.






Ο Μάκης Βορίδης ζήτησε εκ μέρους της ΝΔ την αποβολή των βουλευτών της Χρυσής Αυγής από τη διαδικασία. "Να αποβληθούν από το σύνολο των συνεδριάσεων των επιτροπών και να εξεταστεί και από την Ολομέλεια, το Κοινοβούλιο πρέπει να προστατέψει το κύρος του", είπε ο κ. Βορίδης.

Οι πόρτες της Ολομέλειας όπου διεξάγεται η συζήτηση για τα μέτρα των 4,9 δισ. έκλεισαν για τους δημοσιογράφους, ενώ η πρόσβαση απεκλείσθη ακόμα και στα θεωρεία!

Μετά το άγριο επεισόδιο, όλα τα κόμματα καταδίκασαν τη χειροδικία κατά του κ. Δένδια, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Μ. Μπαλαούρας ζήτησε να γίνει πρόταση μομφής κατά του βουλευτή της ΧΑ και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ηλ. Κασιδιάρης μετά το επεισόδιο βγήκε από την αίθουσα βρίζοντας το Ν. Δένδια.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, καθώς και οι εκπρόσωποι των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου ζήτησαν συνολικά την αποβολή της κοινοβουλευτικής ομάδας από τις διαδικασίες για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Ο Νίκος Δένδιας μιλώντας από τα έδρα της βουλής τόνισε πως δεν προξένησε το γεγονός, πως απλά πέρασε μπροστά από τον Ηλία Κασιδιάρη. Μάλιστα, όπως δήλωσε δεν ήταν έτοιμος να καταλογίσει το περιστατικό συνολικά στην κοινοβουλευτική ομάδα της Χρυσής Αυγής, ωστόσο όταν άκουσε τα «αίσχη που δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος» του κόμματος κατάλαβε πως το είναι συνολικό πρόβλημα.

«Θέλω να ελπίζω πως αυτό τo εις βάρος μου επεισόδιο θα αποτελέσει εφαλτήριο για τη βελτίωση της δημοκρατίας στη χώρα», δήλωσε στο τέλος της τοποθέτησής της του ο Νίκος Δένδιας


Πλήρης καταδίκη από τους Βουλευτές

"Ένας βουλευτής της ΧΑ χειροδικεί μέσα στο Σώμα, συμπεριφορά απαράδεκτη στα κοινοβουλευτικά ήθη. Δεν αρκεί η μομφή. Η σημερινή ενέργεια εξευτελίζει το Σώμα", ανέφερε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανδρέας Λοβέρδος και ζήτησε να εξειδικευθεί η μομφή γιατί δεν μπορεί ο Ηλίας Κασιδιάρης να συνεχίσει να μπαίνει στην αίθουσα.

Το ΚΚΕ με την σειρά του καταδίκασε τη φασιστική και τραμπούκικη επίθεση, είπε ο Νίκος Καραθανασόπουλος και ζήτησε να αποβληθεί από την αίθουσα όλη η ΚΟ της Χρυσής Αυγής.

"Ήταν ακραία η πράξη του κ. Κασιδιάρη, να είναι δραστική η απόφαση της Βουλής", ανέφερε ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος από τους ΑΝΕΛ, για την επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής σε βάρος του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Νίκου Δένδια.

Απόπειρα αποπροσανατολισμού "βλέπει" ο Άδ. Γεωργιάδης

Σε απόπειρα αποπροσανατολισμού από τη συζήτηση για τα μέτρα και τις πρόνοιες της συμφωνίας που συζητούνται στη Βουλή απέδωσε την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη εντός της Ολομέλειας εναντίον του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ Νίκου Δένδια, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο, μιλώντας στον Σκάι, για "κρυφή συμμαχία" Χρυσής Αυγής, ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου