Δευτέρα, Μαΐου 29, 2017

Κωνσταντίνος Ταχτσίδης: Το «μέτωπο της λογικής» αποκαλύπτει τους… τρομοκράτες

 


Δεν είχαν περάσει, παρά λίγα μόνο λεπτά από τη στιγμή που το «παγιδευμένο» δέμα εξεράγη στα χέρια του πρώην εκλεγμένου πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου. Στο παρανοϊκό φιλελευθεριστάν «μέτωπο της λογικής» όμως δεν είχαν καιρό για χάσιμο. Μια νοητή, διαπλεκόμενη «γραμμή» από Μοσχάτο εως Φάληρο τους βοήθησε να συνδέσουν τα κομμάτια του παζλ… και τα τουίτς έπεφταν στρέιτ θρου.


Ο Σταύρος Θεοδωράκης, σαν έτοιμος από καιρό, έθεσε στο κάδρο των ευθυνών, όλους όσοι «σπέρνουν το μίσος και το διχασμό». Εννοώντας βέβαια από τον κόσμο στις πλατείες που παλεύει ενάντια στα μνημόνια και την καταστροφή έως φυσικά το ΣΥΡΙΖΑ.



Βέβαια, αν ήθελε να είναι πιο ειλικρινής σχετικά με τον διχασμό, θα έπρεπε να διαμορφώσει το τιτίβισμά του κάπως έτσι:



Και αν ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε μια αινιγματική, λογοτεχνική εσάνς στη δημοσίευσή του, ο Γρηγόρης Ψαριανός, διέλυσε κάθε υποψία και ήπιε είπε τα πράγματα με το όνομά τους.



Λίγα λεπτά αργότερα, ο Γιάννης Αλαφούζος Μάνος Βουλαρίνος, έδωσε τη δική του εκδοχή βοηθώντας και αυτός στην εξιχνίαση του εγκλήματος. Τα πράγματα είχαν πάρει τη λογική σειρά τους, τίποτα όμως δεν προμήνυε τις αποκαλύψεις που θα κλόνιζαν συθέμελα το χριστιανισμό μια ολόκληρη χώρα.



Στο Δαφνί ΣΚΑΙ, η ατμόσφαιρα μύριζε λίγο από το μπαρούτι της έκρηξης στο αμάξι του Λουκά Παπαδήμου. Στα γραφεία του Κωνσταντίνου Μπογδάνου και του Άρη Πορτοσάλτε επικρατούσε μια απόκοσμη ησυχία. Όλοι περιμένανε το αναπόφευκτο… ένα τουίτ, ένα ποστ στο Facebook… κάτι. Αργούσαν. Όταν ξαφνικά, ένα επιφώνημα θαυμασμού έσκισε την πυκνή σιωπή. Ο Κ. Μπογδάνος είχε δημοσιεύσει. Με δύο απανωτά χτυπήματα, το αστέρι των #παραιτηθείτε, ξετύλιξε το κουβάρι της υπόθεσης και ως άλλος Πουαρό αποκάλυψε -και αυτός- τους ενόχους.



Ο Αρης Πορτοσάλτε όμως, ακόμα σιωπούσε. Ήθελε να εντείνει την αγωνία ως γνήσιος εντερτέινερ; Έγραφε την ομιλία του Άδωνη Γεωργιάδη; Έκανε αέρα στον Αλαφούζο; Ποιος ξέρει. Σημασία έχει πως το «μέτωπο της λογικής» ήταν ακόμα «ορφανό» από τη σοφία του ιδεολογικού καθοδηγητή του, μια τόσο κρίσιμη μέρα. Όχι για πολύ όμως…



*** «Στη χώρα δεν υπάρχουν πια, ή περιορίζονται ή κινδυνεύουν τα δικαιώματα τα οποία έχουν οι πολίτες σε όλον τον ευρωπαϊκό χώρο. Η δολοφονική απόπειρα εναντίον του κ. Παπαδήμου, δείχνει ότι στη χώρα επικρατεί μια θλιβερή κατάσταση: Αυτοί που κάνουν καλά τη δουλειά τους, αυτοί που φροντίζουν για τη χώρα, γίνονται στόχος». Αυτά δήλωσε από τον Κορυδαλλό Ευαγγελισμό ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και γύρισε σπίτι του. «Είναι σπουδαίο να ζεις ξανά», σκέφτηκε την ώρα που γευμάτιζε δύο καλομαγειρεμένους ανθρώπινους εγκεφάλους.



*** Ας είμαστε ειλικρινείς, η επίθεση στον Παπαδήμο, δεν προκάλεσε μόνο τρομερή ζημιά στον τουρισμό όπως μάθαμε από την πρώην ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ της ΝΔ, Νίκη Τζαβέλα. Όχι. Εκτός από τις ξαπλώστρες στη Ψαρρού που άδειασαν, βατράχια έπεφταν από τον ουρανό και σοδειές καταστράφηκαν από ακρίδες. Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για ξαφνικούς θανάτους πρωτότοκων υιών σε ελληνικές οικογένειες.





Αξίζει να σημειωθεί πως λίγο πιο πριν, σημαίνοντα στελέχη και στρατιώτες του αντιδημοκρατικού τόξου, είχαν φροντίσει να θερμάνουν το κοινό για το λαϊκό πρόγραμμα που θα ακολουθούσε με τα μεγάλα αστέρια των «Μένουμε Ευρώπη». Ας δούμε μερικά από τα καλύτερα τουίτς:







Επίλογος:

Την ίδια ώρα, λίγα χιλιόμετρα μακριά, στον Ασπρόπυργο, τρεις εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά από έκρηξη σε εργοστάσιο υγραερίου στον Ασπρόπυργο. Στα πιο πολλά δελτία ειδήσεων, δεν έγινε ούτε μια μικρή αναφορά στο εργατικό ατύχημα και στα ελλιπή μέτρα προστασίας. Βλέπετε δεν «κινδυνεύει η δημοκρατία». Στις δύο εκρήξεις η μία… «θάψιμο»

ΥΓ. To σόι που «έχτισε» όλη του την πολιτική καριέρα πάνω στη στυγερή δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη… εκμεταλλεύτηκε επικοινωνιακά τη χθεσινή επίθεση σε Παπαδήμο, πιο γρήγορα και από νηστικό τσιτάχ που κυνηγάει αντιλόπη στις κοιλάδες του Σερενγκέτι. Σεβασμός!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου