Παρασκευή, Μαΐου 26, 2017

Στην... μπούκα έχουν βουλευτές της ΝΔ τον Αυγενάκη - Χοντρό παρασκήνιο με τα ψηφοδέλτια και τις εντολές Μητσοτάκη



Ένα ακόμη μέτωπο έχει ανοίξει στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας με ευθύνη (και στην περίπτωση αυτή) της ηγεσίας.


Κατ’ εντολήν του Κυρ. Μητσοτάκη, ο γραμματέας Λ. Αυγενάκης περιοδεύει στη χώρα με πρωταρχικό σκοπό όχι να κινητοποιήσει στελέχη και οπαδούς προκειμένου να ενισχύσουν τη δυναμική της παράταξης, αλλά, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, για να ενισχύσει και να επιβάλει νέα πρόσωπα της εμπιστοσύνης της ηγεσίας που πρόκειται να κατέβουν υποψήφιοι στις επόμενες εκλογές, κόντρα στους νυν βουλευτές που δεν είναι της… αρεσκείας του κ. Μητσοτάκη. Άλλωστε ο τελευταίος έχει κατ’ επανάληψη πει και δημόσια ότι στόχος του είναι η ευρεία ανανέωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Κι αυτό θα το επιδιώξει στηρίζοντας σε κάθε περιφέρεια συγκεκριμένα πρόσωπα ή ακόμη -μέσω του κομματικού μηχανισμού- σαμποτάροντας άλλους υποψήφιους.

Στις τάξεις των εν ενεργεία βουλευτών, που γνωρίζουν τα έργα και τις ημέρες του κ. Αυγενάκη, επικρατεί οργή και ο μόνος λόγος που δεν έχουν αντιδράσει δημόσια είναι διότι φοβούνται μη δώσουν αφορμή στον κ. Μητσοτάκη να τους πετάξει έξω από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και στη συνέχεια από τις λίστες της Νέας Δημοκρατίας. Ανεπίσημα ωστόσο εξαπολύουν πυρά τόσο κατά του γραμματέα όσο και της ηγεσίας. Η ένταση είναι πολύ μεγαλύτερη στις μεγάλες περιφέρειες, όπως η Β’ Αθηνών, το υπόλοιπο Αττικής και οι δύο του Πειραιά, όπου στις επόμενες εκλογές θα γίνει μεγάλη σφαγή μεταξύ των υποψηφίων της παράταξης.

Ειδικότερα στη Β’ Αθηνών το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη επιθυμεί (και θα επιδιώξει) να εκλέξει έξι-επτά στελέχη της απολύτου επιρροής τους, που θα κατέβουν μάλιστα για πρώτη φορά υποψήφιοι. Μεταξύ αυτών οι Κ. Κυρανάκης, Β. Σπανάκης, Μ. Γραφάκος, Τ. Γαϊτάνης, Ν. Κωστόπουλος, Γ. Λοβέρδος κ.ά. Οι νυν βουλευτές αλλά και υποψήφιοι που δεν πρόσκεινται στην ηγεσία έχουν ενημερωθεί για τους σχεδιασμούς που γίνονται από τα κεντρικά και δεν κρύβουν την οργή τους. Προειδοποιούν, δε, ορισμένοι εξ αυτών, ότι θα αντιδράσουν με δυναμικό τρόπο στις μεθοδεύσεις αυτές, όχι απαραίτητα δημόσια.

ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου