Δευτέρα, Μαΐου 01, 2017

Περίεργη τροπή στην υπόθεση της ΣΤΑΣΥ – Παραιτήσεις βασιζόμενος σε δημοσιεύματα ζητά ο Σπίρτζης



Περίεργη τροπή παίρνουν, τα καταγγελλόμενα περί σκανδάλου, αναφορικά με το ποσό, που υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ, το οποίο φέρεται να μην απέδωσε, το 2015, η «ΣΤΑΣΥ», στον «ΟΑΣΑ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, για την υπόθεση αυτή, έχουν ασκηθεί ....Ποινικές Διώξεις, που αφορούν Νυν και Πρώην Στελέχη, της Διοίκησης της «ΣΤΑΣΥ».

Σημειώνεται πως αρχικά την περασμένη Πέμπτη δημοσίευμα έκανε λόγο για 12 άτομα, ανάμεσά τους και νυν αλλά και πρώην διευθύνοντες σύμβουλοι, τα οποία διώκονται ποινικά για την υπόθεση αυτή.


Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Χρήστος Σπίρτζης ουσιαστικά επιβεβαίωσε την πληροφορία, υποστηρίζοντας πως οι διώξεις αφορούν στα πεπραγμένα του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΣΤΑΣΥ και νυν γενικού διευθυντή της ΝΔ, Νίκου Παπαθανάση, που ήταν επικεφαλής της εταιρείας το 2015.

Αξίζει να σημειωθεί πως η υπόθεση ξεκινά μετά από πόρισμα της επιθεωρήτριας δημόσιας διοίκησης, κυρίας Παπασπύρου, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν αποδόθηκαν στον ΟΑΣΑ 1,2 εκατομμύρια ευρώ. Η διορισμένη από τον ΣΥΡΙΖΑ διοίκηση της ΣΤΑΣΥ στις αρχές του έτους, όπως έχει δικαίωμα, αποφάσισε εσωτερικό έλεγχο. Διενεργείται από το υπουργείο οικονομικών και καταλήγει στο συμπέρασμα πως το ποσό δεν είναι 1,2 εκατ. ευρώ αλλά 17.000 ευρώ. Η κα Παπασπύρου επανέρχεται με νέο πόρισμα πριν από λίγες εβδομάδες, που επιβεβαιώνει το πρώτο της. Την Παρασκευή ο υπουργός υποδομών καλεί το ΔΣ της ΣΤΑΣΥ και ζητάει τις παραιτήσεις τους, επικαλούμενος τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία έχουν ασκηθεί διώξεις, ενώ αυτό δεν έχει συμβεί τουλάχιστον έως τώρα.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η παραίτηση των μελών της ΣΤΑΣΥ μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι για τον κ. Σπίρτζη καθώς αρκετά από τα μέλη της είναι χρόνια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αδύνατο μία τέτοια ενέργεια να λάβει χώρα πριν ακόμη ασκηθούν διώξεις.




Πηγή: http://www.skai.gr/news/politics/article/345281/periergi-tropi-stin-upothesi-tis-stasu-paraitiseis-vasizomenos-se-dimosieumata-zita-o-spirtzis-/#ixzz4flF5uOTs
Follow us: @skaigr on Twitter | skaigr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου