Σάββατο, Μαΐου 27, 2017

DNA τρομοκρατών σε φάκελο-βόμβα, έχουν στα χέρια τους οι αρχές- Τι έδειξαν οι έρευνες για τον φάκελο-βόμβα στον Παπαδήμο




Με διεύθυνση από το Κολωνάκι και εικονικό αποστολέα ο φάκελος-βόμβα στον Παπαδήμο 

Ένα σημαντικό στοιχείο που ενδεχομένως θα βοηθήσεις τις έρευνες μετά την τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λουκά Παπαδήμου αποκαλύπτει η εφημερίδα «Ειδήσεις». Όπως αναφέρει σε ....
πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της, οι αρχές βρήκαν DNA σε φάκελο-βόμβα.

Πρόκειται για έναν από τους φακέλους που δεν είχε εκραγεί κατά την τελευταία αποστολή τους από τρομοκράτες σε επώνυμα πρόσωπα. Το υλικό θεωρείται πολύ σοβαρό και αναμένεται να αξιοποιηθεί το επόμενο διάστημα, παρότι ο φάκελος προς τον Λουκά Παπαδήμο έχει πλήρως καταστραφεί από την έκρηξη.

Η αντιτρομοκρατική που εκτιμά από προχθές το βράδυ ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται οι «Πυρήνες της Φωτιάς» θεωρεί βέβαιο ότι οι εγκέφαλοι της συγκεκριμένης υπόθεσης βρίσκονται εντός των φυλακών και επικεντρώνει σε δύο συγκεκριμένα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης. Η προσοχή στρέφεται και σε τρίτο-νεαρό –πρόσωπο της οργάνωσης που λόγω σπουδών έχει συχνές εξόδους και πιθανότατα προβαίνει σε «στρατολόγηση» νέων μέλων.



Με διεύθυνση από το Κολωνάκι και εικονικό αποστολέα ο φάκελος-βόμβα στον Παπαδήμο



Πρόκειται για πρακτική που είχαν ακολουθήσει οι Πυρήνες της Φωτιάς στο πακέτο-βόμβα που είχαν στείλει τον Μάρτιο στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Εικονικός ήταν ο αποστολέας και στο τρομοπακέτο στο ΔΝΤΤην ταυτότητα του αποστολέα του φακέλου-βόμβα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο κατάφεραν να βρουν οι άνδρες των εγκληματολογικών εργαστηρίων της ΕΛΑΣ που προχώρησαν σε ανασύνθεση του επίμαχου τμήματος του εκρηκτικού μηχανισμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ως αποστολέας εμφανίζεται ένα άτομο που ζει στο Κολωνάκι, μόνο που αυτό το άτομο από τις έρευνες της ΕΛΑΣ δεν υπάρχει ακι είναι εικονικό.

Πρόκειται για την πρακτική που είχαν χρησιμοποιήσει οι Πυρήνες της Φωτιάς στο πακέτο-βόμβα που είχαν στείλει τον Μάρτιο στη Γερμανία, ισχυροποιώντας, έτσι, τις εκτιμήσεις ότι πίσω από την δολοφονική επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο ενδεχομένως να βρίσκεται η συγκεκριμένη τρομοκρατική οργάνωση.

Υπενθυμίζεται ότι εικονικό αποστολέα είχε και ο φάκελος-βόμβα που έφτασε μέχρι τα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι, επίθεση για την οποία δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης.

Στο φάκελο-βόμβα προς τον Βόλφγκανκ Σόιμπλε ως αποστολέας εμφανιζόταν ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ενώ στον φάκελο που εστάλη στο ΔΝΤ και εξερράγη στα χέρια μιας υπαλλήλου προκαλώντας τον τραυματισμό της το όνομα του αποστολέα ήταν αυτό του Βασίλη Κικίλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου