Τετάρτη, Ιουνίου 21, 2017

Νέα κόντρα για τις τηλεοπτικές άδειες: Στη ΝΔ ξεπέρασαν το copy paste των ιδιοκτητών




Η ΝΔ δίνει νέες εξετάσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα, λέει το Ψηφιακής Πολιτικής
Πάλι καλά που δεν ζητά ασπρόμαυρη τηλεόραση
Για κατάργηση ενός ήδη αντισυνταγματικού νόμου μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση...


Άκρως αιχμηρό ήταν το σχόλιο του γραφείου Τύπου του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, στους ισχυρισμούς της ΝΔ, με αφορμή την τροπολογία που καταργεί την διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών όπως είχε δεσμευτεί ο αρμόδιος υπουργός προκειμένου να συγκροτηθεί Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Στην Ολομέλεια ψηφίζεται σήμερα η τροπολογία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, όπου η αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν έντονη.

«Πάλι καλά που δεν ζητούν την ασπρόμαυρη τηλεόραση»


Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο αρμόδιος υπουργός, Νίκος Παππάς, «η ΝΔ, με την τοποθέτησή αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι δίνει εξετάσεις σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Το κόμμα του κ. Μητσοτάκη καλεί την Κυβέρνηση να αδειοδοτήσει τεχνολογίες οι οποίες σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είναι ξεπερασμένες.

Πάλι καλά που δεν απαιτεί να αδειοδοτηθεί εν έτει 2017 η ασπρόμαυρη τηλεόραση, μόνο και μόνο για να υπερασπιστεί το αφήγημα της περί δήθεν απεριόριστου αριθμού καναλιών και, στο βάθος, περί μηδενικού ή ελάχιστου τιμήματος που θα κληθούν να πληρώσουν οι καναλάρχες φίλοι της Ν.Δ.

Ευτυχώς, χάρη στο διαγωνισμό που διενήργησε η Κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός έχει συνειδητοποιήσει τόσο ότι οι άδειες δεν μπορεί να είναι απεριόριστες, όσο και ότι τίμημα πρέπει να καταβληθεί και, μάλιστα, υψηλό.

Ενημερώνουμε τη Ν.Δ. ότι ήδη, σήμερα, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί εκπέμπουν ταυτόχρονα σε υψηλή και σε κανονική ευκρίνεια.

Συνεπώς, κατ’ ουσία η Αξιωματική Αντιπολίτευση ζητά την απόσυρση μιας διάταξης η οποία απλώς επιβεβαιώνει την πραγματικότητα την οποία τα ίδια τα λειτουργούντα κανάλια επέλεξαν και εφαρμόζουν.

Ο μόνος που έμεινε να φωνασκεί είναι η Ν.Δ.

Μέχρι χτες υποστήριζαν copy paste τις θέσεις των ιδιοκτησιών. Σήμερα τους ξεπέρασαν», καταλήγει το υπουργείο.

Οι «τόνοι» ανέβηκαν νωρίτερα από την Ασημακοπούλου

Νωρίτερα, στην Ολομέλεια η βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων ότι «η τροπολογία, αποδείκνυε την καθεστωτικού τύπου προσπάθεια της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να αποκτήσει πάση θυσία τον απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ».

«Ήρθε εδώ ο κ. Παππάς και μας είπε ότι με την πρώτη παράγραφο της τροπολογίας καταργεί η κυβέρνηση το άρθρο του νόμου του 2015. Είναι ο γνωστός αντισυνταγματικός νόμος του αποτυχημένου καναλάρχη υπουργού», κατέληξε η βουλευτής.

- See more at: http://www.altsantiri.gr/politiki/nea-kontra-gia-tis-tileoptikes-adies-sti-nd-xeperasan-copy-paste-ton-idioktiton/#sthash.zu9fmMfZ.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου