Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Απίστευτο: Πώς ένας 15χρονος έστησε μια ολόκληρη αυτοκρατορία από τις… τουαλέτες του σχολείου του! Φωτογραφίες





Ένας μαθητής από το Λονδίνο φαίνεται πως έχει πολλά να διδάξει τους εν δυνάμει επιχειρηματίες καθώς παρά την ηλικία του, κατάφερε να βγάζει 64,000 δολάρια το χρόνο από την αυτοκρατορία καταστημάτων που ξεκίνησε… στις τουαλέτες του σχολείου του!



Ο 15χρονος Nathan John-Baptiste, που πηγαίνει σχολείο στο βόρειο Λονδίνο, πουλά καθημερινά 296 δολάρια σε αναψυκτικά και σνακ και έχει δημιουργήσει μια αυτοκρατορία που μέχρι τώρα απασχολεί 11 υπαλλήλους σε τρία σχολεία.

Ξεκίνησε με εβδομαδιαίο τζίρο μόλις 6,40 δολάρια και κατάφερε να τον αυξήσει σε 1,480 δολάρια!



Η έμπνευση του για την επιχειρηματική του δραστηριότητα ξεκίνησε από μια ομιλία ενός εκατομμυριούχου που είχε παρακολουθήσει στα πλαίσια ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την εργασιακή ηθική και την επιχειρηματική ικανότητα με σκοπό να κρατήσει μακριά τα νέα παιδιά από λάθος πρότυπα και να τους προτρέψει προς την επίτευξη νέων στόχων.

Ο Nathan δήλωσε στη Daily Mail: «Από τα 7 μου χρόνια ακολουθούσα το λάθος μονοπάτι, αλλά αυτός ο τύπος που ονομάζεται Carl, με άλλαξε. Σκέφτηκα ότι θέλω να γίνω σαν αυτόν. Γι ‘αυτό αγόρασα πολλές προμήθειες».



Όταν ήταν 10 ετών συνειδητοποίησε ότι πολλοί μαθητές κάνουν τις παραγγελίες τους για ανθρακούχα και ενεργειακά ποτά, όπως και για γλυκίσματα μέσω Snapchat για να τα έχουν στο διάλειμμα.

Ο Nathan σκέφτηκε τότε: «Θα ήθελα να γίνω χρηματιστής. Αυτό είναι ένα μέρος όπου θέλω να βάλω τα λεφτά μου. Το σχέδιο είναι να γίνω εκατομμυριούχος και αυτό χρειάζεται σκληρή δουλειά».

Ο νεαρός βγάζει τόσο πολλά λεφτά που έχει ήδη άποψη για το καλό φαγητό καθώς έχει φάει στα καλύτερα εστιατόρια της πόλης. Ωστόσο, επιμένει ότι οι φίλοι του δεν τον βλέπουν διαφορετικά σε σχέση με πριν.



Όπως δηλώνει ο ίδιος: «Κανείς δεν με βλέπει με διαφορετικό τρόπο. Οι φίλοι μου είναι φίλοι μου και δεν με κρίνουν για το πόσα λεφτά έχω».

Πρόσφατα του απαγορεύτηκε να πουλάει σε σχολικούς χώρους και έτσι ο Nathan, που ζει με τη μητέρα του Sharon και τον πατέρα του Peter, σκέφτεται να προσανατολιστεί στην αγορά ακινήτων.

Πηγή:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου