Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Ανθρώπινη αλυσίδα 80 ατόμων έσωσε οικογένεια που κινδύνευε να πνιγεί - ΦΩΤΟ





Ασύλληπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν πριν από λίγα 24ωρα στην παραλία Πάναμα Σίτι Μπιτς της Φλόριντα, όταν 80 άτομα δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα, προκειμένου να βοηθήσουν κολυμβητές που κινδύνευαν να πνιγούν λόγω των ισχυρών ρευμάτων....

Ο κόσμος κινητοποιήθηκε όταν άκουσε τις κραυγές αγωνίας ανθρώπων μέσα στη θάλασσα. Σε χρόνο ρεκόρ, λουόμενοι σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα και σχετικά γρήγορα έφτασαν τους εννιά κολυμβητές που κινδύνευαν.




Έξι από αυτούς ήταν μέλη της ίδιας οικογένειας. Πρώτα έβγαλαν από τη θάλασσα δύο παιδιά ηλικίας 8 και 11 ετών και την 67χρονη γιαγιά τους που έπαθε έμφραγμα. Στην παραλία δεν υπήρχαν ναυαγοσώστες και καρδιοαναπνευστική ανάνηψη στην 67χρονη έκανε η Ροσαλίντ Μπέκτον, η οποία τόνισε πως είδε «πολλούς γενναίους πολίτες να ρισκάρουν τη ζωή τους για να σχηματίσουν αυτή την ανθρώπινη αλυσίδα».



Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στον Guardian ότι δύο αξιωματικοί από το τοπικό αστυνομικό τμήμα που ήταν στηνπαραλία προσπαθούσαν να εμποδίσουν τον κόσμο να μπει στο νερό από το φόβο μήπως παρασυρθούν κι άλλοι από τα ρεύματα. Κάλεσαν πλωτό σκάφος για να διασώσει τους ανθρώπους που ζητούσαν βοήθεια, ωστόσο μέχρι να φτάσει η ανθρώπινη αλυσίδα είχε λειτουργήσει με επιτυχία.



ΠΗΓΗ: Guardian

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου