Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

«Όχι» σε βιομηχανία εξεταστικών...




... από το Νίκο Βούτση...
 
«Δεν είναι σωστό να προχωρήσουμε σε μια "βιομηχανία" εξεταστικών επί παντός του επιστητού», απάντησε ο Νίκος Βούτσης όσον αφορά το...

αίτημα της αντιπολίτευσης να συγκροτηθεί εξεταστική επιτροπή για τις συνομιλίες του Πάνου Καμμένου με τον ισοβίτη Γιαννουσάκη.

Σε σχετική ερώτηση του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου παρέπεμψε στη συζήτηση, που γίνει στις 21 Ιουλίου μέσα στην Ολομέλεια. «Και τα επιχειρήματα θα ακουστούν εκεί με τον πιο δυνατό τρόπο και θα αντιπαρατεθούν. Δεν υπάρχει από πλευράς της δικαιοσύνης έγκληση προς τη Βουλή, για ενασχόληση με αυτό το ζήτημα, όπως έχει υπάρξει για άλλες περιπτώσεις για τις οποίες ξεκίνησαν προανακριτικές και λοιπές διαδικασίες.

Συνέχισε λέγοντας ότι πιστεύει πως «θα πρέπει και η προσοχή της κοινής γνώμης και το ενδιαφέρον να στραφεί και να είναι προσηλωμένο σε πραγματικές υποθέσεις οι οποίες δημιουργούν πράγματι εξαιρετικά και εύλογα ερωτήματα, σαν αυτές με τις οποίες ήδη ασχολείται και η εξεταστική, για την υγεία και αλλού».

Σχετικά με την εκτίμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη πως η κυβέρνηση δεν έχει τη δεδηλωμένη με αφορμή όσα είπε πριν λίγες ημέρες ο Πάνος Καμμένος για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο πρόεδρος της Βουλής προέτρεψε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην προτρέχει διότι διαφορετικές απόψεις υπάρχουν και μέσα στη Νέα Δημοκρατία και σε άλλα κόμματα.

Για τη νέα θέση της Βασιλικής Θάνου στο νομικό γραφείο της Γενικής Γραμματείας του πρωθυπουργού ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «όλοι οι λειτουργοί, και αυτό έχει αποδειχθεί στη δημοκρατία μας, και στις τρεις εξουσίες, μπορούν επαγγελματικά, εφόσον κλείνουν τον κύκλο ευθύνης τους- σε όποιο επίπεδο, και στο ανώτατο δυνατό- να αξιοποιούνται, εφόσον οι ίδιοι το θέλουν, με βάση τις γνώσεις τους σε αντίστοιχες ή σε θέσεις συμβούλων, όπως εν προκειμένω πρόκειται, διότι δεν πρόκειται για μια θέση με αντιμισθία».

»Με αυτή την έννοια υπάρχουν και προηγούμενα σε σχέση με αυτή την τοποθέτηση, και εν πάση περιπτώσει, κάθε ένας μας κρίνεται από τις πράξεις και τις παραλείψεις του, από την επιστημονική του επάρκεια. Και πιστεύω πως η κυρία Θάνου, την θητεία την διεκπεραίωσε και την "εξέτισε" -με καλή έννοια- με έναν τρόπο για τον οποίο δεν υπάρχουν ενστάσεις και εκκρεμότητες.

Τέλος, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Γενικών Διευθυντών υπογράμμισε πως ήταν «πλήρως αποκαμματικοποιημένη» και πως «έτσι πρέπει να είναι και για όλο το Δημόσιο», ενώ ως προς το στάτους των υπαλλήλων της Βουλής τονίζει ότι εδώ και τέσσερα χρόνια έχει γίνει πλήρης εξομοίωση τους με όσα ισχύουν σε όλους τους δημόσιους οργανισμούς και όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου