Δευτέρα, Ιουλίου 03, 2017

ΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΙΣ ΡΙΖΕΣ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΤΩΝ ΖΟΜΠΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για κωνσταντινος καραμανλης


Η δράση φέρνει αντίδραση. Καιρό τώρα, διαβλέπουν οι νεοδημοκράτες την προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη, να δώσει συγχωροχάρτι, σε όλους εκείνους τους σκελετούς, από την ντουλάπα που ευθύνονται για την σημερινή κατάντια των Ελλήνων.
Η κίνηση όμως του Μητσοτάκη να πάει αλλά και τα όσα είπε στο συνέδριο των ζόμπι ....

του ΠΑΣΟΚ τον απογύμνωσε. Προφανέστατα δεν έχει αναλογισθεί το τι ακριβώς επιπτώσεις έχει αυτή του η κίνηση σημειολογικά μεταφορικά, αλλά και ουσιαστικά πολιτικά.
Προφανέστατα όμως δεν έχει κατανοήσει και ο πρώην πρωθυπουργός, Κ.Καραμανλής, ή δεν θέλει να το κατανοήσει τι ακριβώς συνέβη και που θα οδηγηθούν τα πράγματα, αφού πλέον λειτουργεί το "σύνδρομο της επιστροφής στις ρίζες".
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Ο πολίτης που ψήφισε Σύριζα έχει ήδη κόψει και ...τα δυο του χέρια. Η απογοήτευση είναι μεγάλη, οι άνθρωποι δεν ξέρουν που πατάνε και που πηγαίνουν και η συνήθης δικαιολογία, "γιατί εάν ήταν η Νέα Δημοκρατία θα τα κατάφερνε καλύτερα" δεν ευσταθεί πλέον, όχι γιατί δεν έχει μία βάση, αλλά γιατί δεν γίνεται η απαραίτητη διευκρίνηση για το..."για ποια...Νέα Δημοκρατία μιλάμε;"...
Χθες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ερέθισε τα πιο άγρια ένστικτα των νεοδημοκρατών.
Ήταν πιθανότατα και η μεγαλύτερη πολιτική, αλλά και επικοινωνιακή γκάφα, που θα μπορούσε να κάνει.
Μπήκε καμαρωτός καμαρωτός, να μιλήσει για συναίνεση, σε ένα συνέδριο που αποθέωνε το ζόμπι της πολιτικής, Γιώργο Παπανδρέου.
Χαριεντίστηκε ...οικογενειακώς, χαμογέλασε, αντήλλαξε ασπασμούς και αστεία με όλους εκείνους που καταλήστευσαν τον Ελληνικό λαό, κτύπησαν κάτω από την μέση την κυβέρνηση Καραμανλή, διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό της χώρας και κάθισε δίπλα στον Σημίτη, την Φώφη, τον Γιωργάκη λες και δεν έτρεχε τίποτα.
Επιπροσθέτως δεν βρήκε λέξη να πει στις κατηγορίες που εκτόξευσε ο Γιωργάκης Παπανδρέου, η πλέον τραγική φιγούρα την νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, εναντίον του Κώστα Καραμανλή και των κυβερνήσεών του.
Απηύθυνε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς και... ευχαριστήρια γιατί με ορισμένους όπως είπε, απ' αυτούς που ήταν στο συνέδριο ...έδωσαν μάχες -αντιστασιακές;- για την σωτηρία της πατρίδας...
Οι νεοδημοκράτες, ακόμα και οι υποστηρικτές του, κοιτούσαν και κοιτούν αποσβολωμένοι.
Εντάξει, με κάποιους πρέπει να συγκυβερνήσει, γιατί αυτοδυναμία δεν θα λάβει.
Αλλά με τους εκτεθειμένους σε σκάνδαλα και αθλιότητες, εναντίον της παράταξης και κυρίως της πατρίδας πολιτικούς, βρήκε να συμπορευθεί;
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το έχασε χθες το παιγνίδι...
Γιατί αυτόματα λειτούργησε το δίπολο της επιστροφής στις ρίζες.
Αντιλαμβάνονται οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, ότι έχουν μπροστά τους έναν δεύτερο Αντώνη Σαμαρά, που θα πουλήσει την ψυχή του στο διάβολο -την παράταξη ήδη την έχει πουλήσει-για να συγκυβερνήσει με τους μισούς....από εκείνους, που έφεραν τον Σύριζα.
Γιατί η χθεσινή κουστωδία της κομπανίας, που χειροκροτούσε τον Γιωργάκη και έδινε νέα τροφή στις επιθεωρήσεις του καλοκαιριού, είναι η απόδειξη της επανόδου του συνδρόμου της επιστροφής στις ρίζες...Παπανδρεϊσμός εναντίον της κεντροδεξιάς του Καραμανλή .
Και φυσικά όχι του Μητσοτάκη έρμε Κυριάκο, που ανάθεμα εάν κατανόησες τι έχεις κάνει.
Το γεγονός όμως της επιστροφής του συνδρόμου, δημιουργεί ασφυκτικές καταστάσεις και για τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.
Οι προοπτικές, όχι φυσικά δικαίωσης του μεγάλου έργου του, αλλά καταστροφής συνειδησιακά παραταξιακά, εθνικά της σφραγίδας που έβαλε στην ελληνική πολιτική πραγματικότητα, είναι πλέον ορατές δια γυμνού οφθαλμού και θα του επιβάλλουν πολύ γρήγορα να λάβει θέση και να σπάσει ,την άνευ περιεχομένου πλέον, σιωπή του.
Γιατί η σιωπή, όταν σε προκαλούν, διαλύουν τον πολιτικό, ιδεολογικό ιστό μας παράταξης για να μπορέσουν να συγκυβερνήσουν, είναι εγκληματική στάση.
Δεν έχει πλέον δικαιολογίες ο Κώστας Καραμανλής.
Άλλο να σου ρίχνουν το γάντι και να υπογραμμίζεις την ανάγκη για ενότητα κι άλλο να διαλύουν μια παράταξη, που έχασε το ένα τρίτο της από την εποχή που συγκυβέρνησε -Αντωνάκης- Βαγγελάκης-με το ΠΑΣΟΚ, κι εσύ να σιωπάς.

Το σύνδρομο της επιστροφής στις ρίζες, ξεκίνησε χθες...
Καλό θα ήταν ο Κώστας Καραμανλής να ξεκινήσει την ολική επαναφορά στις ρίζες του Καραμανλισμού...Είναι η μόνη ελπίδα αντιμετώπισης αυτού που έχει ξεκινήσει στο πολιτικό τοπίο. Εάν δεν το πράξει -εδώ θα' μαστε- οι εξελίξεις δεν θα δικαιώσουν ούτε την ιστορία, ούτε το έργο του, ούτε φυσικά την ιστορική παράταξη που ίδρυσε ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Κύριε πρόεδρε "δεν έχετε το δικαίωμα να μας αναγκάζετε να μείνουμε κομπάρσοι των ψαλτών του Παπανδρεϊσμού". -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου