Πέμπτη, Ιουλίου 13, 2017

Στο φως βίντεο-ντοκουμέντο από το δείπνο του Τραμπ με τους πρωταγωνιστές του ρωσικού σκανδάλου [βίντεο]




RUSSIAGATE


Ένα βίντεο ντοκουμέντο που δείχνει τον Ντόναλντ Τραμπ να δειπνεί με τους πρωταγωνιστές του τελευταίου επεισοδίου του «ρωσικού σκανδάλου» έφερε στο φως το CNN....


Το βίντεο που γυρίστηκε στις 15 Ιουνίου 2013, παραμονή του διαγωνισμού για την ανάδειξη της Μις ΗΠΑ ρίχνει νέο φως, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο «στη ζεστή σχέση» μεταξύ του Τραμπ και της οικογένειας Αγκαλάροφ, που έγιναν επιχειρηματικοί εταίροι του στο Λας Βέγκας τον Ιούνιο του 2013.

Ο Τραμπ διακρίνεται να μετέχει σε μια ζωηρή συζήτηση με τον Ρώσο ολιγάρχη με ρίζες στο Αζερμπαϊτζάν Αράς Αγκαλάροφ, στενό φίλο του Πούτιν, τον τραγουδιστή γιο του Εμίν, και τον βρετανικής καταγωγής υπεύθυνο δημοσίων σχέσεών τους, Ρομπ Γκόλντστοουν, ο οποίος έστειλε πέρυσι στον Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ τα email που έφεραν τον μεγαλύτερο γιο του Ρεπουμπλικανού προέδρου στο επίκεντρο της διαμάχης για πιθανή συμπαιγνία συνεργατών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ με τη Ρωσία.


Βίντεο: CNN/Youtube

Ο Τραμπ υπερασπίστηκε χθες τον γιο του, ο οποίος δημοσιοποίησε τα επίμαχα email, στα οποία ο Γκόλντστοουν του υποσχόταν ότι θα μπορούσε να λάβει από τη Ρωσίδα δικηγόρο Ναταλία Βεσελνίτσκαγια «ιδιαίτερα διαβαθμισμένο και ευαίσθητο υλικό» επιβαρυντικό για τη Χίλαρι Κλίντον, που ήταν «κομμάτι της Ρωσίας και της υποστήριξης της κυβέρνησής της προς τον κ. Τραμπ».

«Εάν είναι αυτό που λες, το λατρεύω, ιδιαίτερα για αργότερα το καλοκαίρι», απάντησε εντός λεπτών ο Τραμπ τζούνιορ, ο οποίος συναντήθηκε τελικά τον Ιούνιο του 2016 στον Πύργο του Τραμπ στο Μανχάταν με τη Βεσελνίτσκαγια, η οποία περιγράφεται στα email ως «δικηγόρος της ρωσικής κυβέρνησης».

Στο βίντεο ο Τραμπ πλέκει το εγκώμιο της οικογένειας Αγκαλάροφ, τα μέλη της οποίας περιγράφει ως τους «πιο ισχυρούς ανθρώπους σ’ ολόκληρη τη Ρωσία». Παράλληλα εκφράζει την ελπίδα η διοργάνωση του διαγωνισμού Μις Κόσμος στη Μόσχα το Νοέμβριο του 2013 κατόπιν συμφωνίας με τους Αγκαλάροφ να ενισχύσει τους διμερείς δεσμούς.

«Είναι πραγματικά μια μεγάλη χώρα. Μια πολύ ισχυρή χώρα με την οποία έχουμε δεσμούς, αλλά όχι υπέροχη σχέση, θα έλεγα και εύχομαι αυτό να βοηθήσει αυτή τη σχέση», λέει.



Σ’ ένα άλλο βίντεο ο Τραμπ διακρίνεται να συνομιλεί με τους Αγκαλάροφ πριν το δείπνο, όπου ο Εμίν συστήνει τον Τραμπ στη μητέρα και την αδελφή του.

«Κοίτα εδώ! Είμαι χαρούμενος που θα δειπνήσουμε μαζί. Τι όμορφη που είναι η μητέρα σου. Παράγετε όμορφα πράγματα, έτσι; Όμορφα πράγματα», λέει ο Τραμπ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είπε χθες ότι δεν αποδίδει ευθύνες στο γιο του για τη συνάντηση με τη Ρωσίδα δικηγόρο κι υποστήριξε ότι ο ίδιος το έμαθε μόλις πριν από λίγες ημέρες. «Όχι δεν το γνώριζα μέχρι πριν από δύο ημέρες όταν άκουσα γι' αυτό», είπε στο Reuters.

Καθισμένος στο γραφείο του, εντός του Οβάλ Γραφείου στο Λευκό Οίκο ο Ντόναλντ Τραμπ είπε πως δεν χρεώνει ως λάθος την παραπάνω συνάντηση στον γιο του, ενώ την διαγράφει ως απόφαση που πάρθηκε στην αρχή μιας μη παραδοσιακής προεκλογικής εκστρατείας.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι θα προχωρούσαν σε μια τέτοια συνάντηση. Ήταν μία 20λεπτη συνάντηση υποθέτω, από αυτά που ακούω. Πολλοί άνθρωποι και πολιτικοί δήλωσαν ότι θα προχωρούσαν στην συνάντηση», τόνισε ο Τραμπ.

Η δημοσιοποίηση των ηλεκτρονικών μηνυμάτων για την συνάντηση αυτή από τον Τραμπ Τζούνιορ είναι η πιο συγκεκριμένη απόδειξη που υπάρχει μέχρι σήμερα σχετικά με την πρόθεση μελών της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ να δεχθούν βοήθεια από την Ρωσία για τις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με την άποψη πολιτικών αναλυτών στην αμερικανική πρωτεύουσα.

Τόσο η Μόσχα όσο και η αμερικανική κυβέρνηση αποκλείουν οποιαδήποτε εμπλοκή τους στο ζήτημα που έχει προκύψει επισκιάζοντας τους πρώτους μήνες άσκησης της προεδρίας των ΗΠΑ από τον Ντόναλντ Τραμπ.





Πηγή: Στο φως βίντεο-ντοκουμέντο από το δείπνο του Τραμπ με τους πρωταγωνιστές του ρωσικού σκανδάλου [βίντεο] | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου