Κυριακή, Ιουλίου 30, 2017

Ακόμη μεγαλύτερους «πονοκεφάλους» δημιουργεί το «γαλάζιο» βέτο



Στη Νέα Δημοκρατία τους δείχνουν τον ουρανό κι αυτοί κοιτούν το δάχτυλο


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Νέα Δημοκρατία φανερώνει απροκάλυπτα ότι το μοναδικό της πρόγραμμα είναι το αντικυβερνητικό πρόγραμμα, ό,τι κι αν σημαίνει αυτό...
και με όση τυφλή προσήλωση θα πρέπει να το ακολουθήσει. Αυτή τη φορά όμως, έκανε τον μεγαλύτερο πάταγο.

Και αυτό διότι το «γαλάζιο» βέτο σε αυτοδιοικητικά στελέχη και συγκεκριμένα στον Κώστα Μπακογιάννη, ενόψει του 2ου περιφερειακού συνεδρίου που έγινε στη Λαμία, όχι μόνο δεν «βγήκε» αλλά γύρισε και μπούμερανγκ στην ηγετική ομάδα της ΝΔ, αφού από τη μία το μεγάλο ενδιαφέρον τοπικών παραγόντων και φορέων και από την άλλη οι παραπάνω από καλές σχέσεις και φιλοφρονήσεις που αντάλλαξαν Αλέξης Τσίπρας και Κώστας Μπακογιάννης, μετέτρεψαν σε φιάσκο το όλο θέμα της απαγόρευσης.

Επειδή όμως η πολλάκις εκπεφρασμένη θέληση της ηγεσίας της Νέας Δημοκρατίας είναι το «πάση θυσία κυβέρνηση στο μέλλον = πάση θυσία αντιπολίτευση στο τώρα» και αυτή τη φορά η «Πειραιώς» δείχνει ότι εμμένει δογματικά σε αυτό τον αδιέξοδο και διόλου παραγωγικό «στόχο».


Σύμφωνα με πληροφορίες λοιπόν, ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Τάκης Θεοδωρικάκος, επιμένει στη γραμμή της μηδενικής συνεννόησης οποιουδήποτε στελέχους με την κυβέρνηση, κάτι που αναμένεται να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα προβλήματα, ενόψει και των επόμενων περιφερειακών συνεδρίων για την ανασυγκρότηση.

Και αυτό διότι στα δύο πρώτα, το ευρύ ενδιαφέρον παραγόντων και φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης σηματοδότησε δύο πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις, τις οποίες από δω και πέρα τα «γαλάζια» στελέχη θα πρέπει να αρνηθούν. Γιατί; Γιατί έτσι αποφάσισαν στα γραφεία της «Πειραιώς».

Στα… προσεχώς μάλιστα, αναμένεται να δούμε τι μέλλει γενέσθαι με το συνέδριο που θα γίνει στην Ήπειρο, αφού το επεισόδιο ανάμεσα στον «γαλάζιο» περιφερειάρχη, Αλέξανδρο Καχριμάνη και τον υπέρμαχο του δόγματος «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να δύσει ο ήλιος», Άδωνη Γεωργιάδη, είναι ακόμα νωπό.

Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της ΝΔ είχε βάλει «χέρι» στον περιφερειάρχη Ηπείρου για τα θερμά λόγια που είχε πει αναφορικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Οψόμεθα λοιπόν και ευχόμαστε καλή επιτυχία στη Νέα Δημοκρατία στον μικροπολιτικό και αδιέξοδο κατήφορο που έχει βαδίζει…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου