Τρίτη, Ιουλίου 11, 2017

Κέντρο για Χαρισματικά-Ταλαντούχα Παιδιά: Εκατό μικροί επιστήμονες στην Αθήνα






Έχουν επιλεγεί από εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου


Πειράματα, γνώσεις εγκληματολογίας, ανατομίας και λογοτεχνίας περιλαμβάνονται στο καθημερινό πρόγραμμα των μικρών επιστημόνων του Κέντρου για Χαρισματικά παιδιά του Κολεγίου Ανατόλια

Με τη συμμετοχή 100 μαθητών από Γ΄ έως και ΣΤ’ Δημοτικού πραγματοποιείται... αυτές τις ημέρες στην Αθήνα το 2ο Θερινό Πρόγραμμα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά / Center for Talented Youth (CTY) Greece του Κολλεγίου Ανατόλια. Οι μαθητές έχουν επιλεγεί από εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου που διεξήχθησαν την περασμένη χρονιά σε 18 πόλεις της Ελλάδας και τη Λευκωσία. Από τις 26 Ιουνίου έως και τις 14 Ιουλίου οι μαθητές παρακολουθούν στην Αθήνα,στην OTEAcademy, εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων ειδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δυνατότητές τους. Οι μέθοδοι διδασκαλίας είναι καινοτόμες και πρωτοποριακές και ανταποκρίνονται στις ανάγκες απόκτησης γνώσης των μαθητών που χαρακτηρίζονται από ιδιαίτερες ακαδημαϊκές δεξιότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση.



Οπως εξήγησαν οι υπεύθυνες του προγράμματος Γεωργία Τσουλφά, Εκτελεστική Διευθύντρια Κέντρου για Χαρισματικά - Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented (CTY) , η Δρ Χάιδω Σαμαρά, Υπεύθυνη του Θερινού Προγράμματος του CTY Greece στην Αθήνα και η Suzanna Holm, Initernational Program Manager, Johns Hopkins University, Center for Talented Youth σε σημερινή παρουσίαση “Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που είναι ημερήσιας φοίτησης, περιλαμβάνει μαθήματα Βιολογίας, Ρομποτικής,Μαθηματικών, Επιστήμης & Μηχανικής, και Συγγραφής. Το αντίστοιχοι ΘερινόΠρόγραμμα της Θεσσαλονίκης παρακολουθούν 80 μαθητές Δημοτικού. Το Κέντρο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2013 με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, και έχει λάβει πιστοποίηση από τον ευρωπαϊκό επιστημονικό οργανισμόEuropean Council for High Ability (ECHA)” Σύμβουλος του CTY Greece είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins.

Την περασμένη χρονιά το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι ανανεώνει τη δωρεά του, υποστηρίζοντας το πρόγραμμα υποτροφιών του CTY Greece που θα δώσει τη δυνατότητα σε περίπου 300 παιδιά να συμμετάσχουν στα Θερινά Προγράμματα του Κέντρου για δύοχρόνια. Επιπλέον, η δωρεά του Ιδρύματος θα υποστηρίξει την υλοποίηση 16 εργαστηρίων γνωριμίας των μεθόδων του Κέντρου σε σχολικές τάξεις ανά την Ελλάδα.



Εκτός από το θερινό πρόγραμμα ημερήσιας φοίτησης που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού, διεξάγεται Θερινό Πρόγραμμα τριών εβδομάδων με διαμονή στο Κολλέγιο Ανατόλια για 207 μαθητές Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου. Τα παιδιά παρακολουθούν μαθήματα πανεπιστημιακού επιπέδου όπως: Κρυπτολογία,Εισαγωγή στις Βιοϊατρικές Επιστήμες, Πιθανότητες και Θεωρία Παιγνίων, Αρχές Σχεδίασης για Μηχανικούς, CSI@CTY, H Τέχνη και η Επιστήμη του Κινηματογράφου και Εισαγωγή στην Επιστήμη των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών καθώς και Φιλοσοφία,Αρχές Μικροοικονομίας, Μαθηματικά Μοντέλα, Γενετική, Διεθνείς Σχέσεις και Ποίηση και Πεζογραφία.

Συνοπτικά:

- Περισσότεροι από 6.100 μαθητές από όλη την Ελλάδα έχουν λάβει μέροςστις εξετάσεις ανάδειξης ταλέντου για τα προγράμματα του CTY Greece απότο 2013 έως και φέτος.
- Φέτος 390 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, απότην Ελλάδα και την Κύπρο, παρακολουθούν τα Θερινά Προγράμματα στηνΑθήνα και τη Θεσσαλονίκη. Οι εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 18 πόλεις της Ελλάδας και της Κύπρου(Λευκωσία). Το 50% των μαθητών προέρχεται από δημόσια σχολεία.
- Το 50% των μαθητών προέρχεται από την Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Το 50% των μαθητών προέρχεται από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας και την Κύπρο
- Πάνω από το 50% των μαθητών έχουν λάβει ολική ή μερική υποτροφία με βάση το οικογενειακό τους εισόδημα. Ιδρυτικός δωρητής του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά είναι τοΙδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου