Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Αίτημα Εξεταστικής για Καμμένο: Ντάλα καλοκαίρι η συζήτηση




Μέσα στην ντάλα του καλοκαιριού θα συζητηθεί στη Βουλή η πρόταση της Ν.Δ. για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, η οποία θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές και πολιτικές ευθύνες του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για παρέμβαση στην υπόθεση του «Noor 1». ...

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά χθες, η συζήτηση στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. κατέθεσε πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνήσει «την εμπλοκή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένου, καθώς και άλλων στελεχών και λειτουργών σε εκκρεμή δικαστική υπόθεση, εμπλοκή που αναδεικνύει ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές ευθύνες», όπως αναφέρει το σχετικό αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ στο αίτημά τους οι «γαλάζιοι» βουλευτές ζητούν επίσης να διερευνηθεί αν ήταν ενήμερος και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο φινάλε της συζήτησης στην Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί φανερή ονομαστική ψηφοφορία και για τη συγκρότηση της Εξεταστικής Επιτροπής απαιτείται πλειοψηφία τουλάχιστον 120 βουλευτών.

Αίτημα και για την Επιτροπή Θεσμών

Παράλληλα, νέο αίτημα κλήσης του Πάνου Καμμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κατέθεσε ο Σπύρος Λυκούδης. Όπως αναφέρει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού προς την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου, καλεί τον Πάνο Καμμένο να ενημερώσει τα μέλη τής Θεσμών και Διαφάνειας σχετικά με τις επαφές που είχε, όπως ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας είχε παραδεχτεί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης προ ημερησίας συζήτηση, με τον έγκλειστο στις φυλακές ισοβίτη Ε. Γιαννουσάκη.

Σημειώνεται ότι το αίτημα του Σπύρου Λυκούδη κατατίθεται για δεύτερη φόρα, καθώς την περασμένη εβδομάδα απορρίφθηκε από την πρόεδρο της Επιτροπής ως αόριστο. Η απόρριψη της πρότασης Λυκούδη από την πρόεδρο της Επιτροπής Τασία Χριστοδουλοπούλου δημιούργησε ένταση στη συνεδρίαση και στάθηκε αφορμή για να ζητήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση την κλήση του υπουργού Άμυνας σε ακρόαση. Εν τέλει, η Επιτροπή αποφάσισε το σχετικό αίτημα να αναδιατυπωθεί και να κατατεθεί εκ νέου.

Εξάλλου, αναφορά για την υπόθεση του «Noor 1» κατέθεσε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Πάνος Καμμένος. Οι δικηγόροι του υπουργού Άμυνας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, περιλαμβάνουν στην αναφορά σημαντικά στοιχεία της πολυσυζητημένης υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου