Παρασκευή, Ιουλίου 14, 2017

Καθαρογράφηκε η απόφαση καταδίκης της Ηριάννας – Συγκέντρωση συμπαράστασης για την Ηριάννα στο Σύνταγμα
Στις 17 Ιουλίου η εκδίκαση της αίτησης αναστολής

Καθαρογράφηκε η απόφαση με την οποία η 29χρονη Ηριάννα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 13 ετών, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού και χωρίς αναστολή ποινής για συμμετοχή της στην οργάνωση«Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς»...

Με την καθαρογραφή της απόφασης ανοίγει πλέον ο δρόμος να εκδικαστεί τη Δευτέρα 17 Ιουλίου, στο Συμβούλιο Εφετών, η αίτηση αναστολής που κατέθεσε η Ηριάννα.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο θα αποφασίσει εάν θα ανασταλεί η πρωτόδικη ποινή, με την οποία φυλακίστηκε η 29χρονη, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεση στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο.


Την επίσπευση της καθαρογραφής της πρωτόδικης απόφασης είχε ζητήσει την περασμένη Δευτέρα ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Συγκέντρωση συμπαράστασης για την Ηριάννα στο Σύνταγμα
Στις 7 το απόγευμα είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης στο Σύνταγμα για την Ηριάννα η οποία έχει καταδικαστεί σε 13 χρόνια φυλακή.

Τη Δευτέρα εκδικάζεται η αίτηση αναστολής.

Στην πρόσκληση social media αναφέρεται μεταξύ άλλων:


«Όλες και όλοι δίνουμε το «παρών» την Παρασκευή 14/07 στις 19.00 στην πλατεία Συντάγματος για να αποδείξουμε ότι η Ηριάννα Β.Λ δεν είναι μόνη της και να δηλώσουμε έμπρακτα τη στήριξή μας. Για να ζητήσουμε την άμεση καθαρογραφή της απόφασης και την αποκατάσταση της αδικίας».

Υπενθυμίζεται ότι η Ηριάννα καταδικάστηκε σε 13 χρόνια φυλάκιση χωρίς αναστολή για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, αλλά και για οπλοκατοχή. Μοναδικό «στοιχείο» ένα χαμηλής ποσότητας και κακής ποιότητας δείγμα DNA που βρέθηκε σε γεμιστήρα εκτός το οποίο μάλιστα δεν έχει συνδεθεί με την οργάνωση.

Σημειώνεται ότι ο σύντροφος της Ηριάννας έχει ήδη αθωωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου