Σάββατο, Ιουλίου 01, 2017

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΤΩΝ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ ...ΚΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΡΙΝΕΤΑΙ.
Και η Δικαιοσύνη, θα πρέπει να κρίνεται. Όχι όμως με χαρακτηρισμούς, σαν αυτούς που εκτόξευσε ο γνωστός και μη εξαιρετέος, για τον πολιτικό του τσαμπουκά κος Πολάκης. Θα πρέπει οι δικαστικές αποφάσεις να κρίνονται, να μην αποτελούν ταμπού, δεν είναι θεόπνευστοι..... οι Δικαστικοί Λειτουργοί, άνθρωποι είναι και τα λάθη ανθρώπινα είναι.
Ωστόσο η προσέγγιση στις δικαστικές αποφάσεις, θα πρέπει να είναι ουσιαστική και ο αντίλογος πολιτισμένος. Δεν επιτρέπεται να κτυπάμε την Δικαιοσύνη, ακόμα και εάν οι αποφάσεις της ενώ είναι σύμφωνες με το γράμμα του νόμου -με την ευρεία ή την ακόμα... πιο στενή έννοια- απέχουν καμμία φορά από το Δίκαιο...Και κυρίως, από το εκ του Δίκαιου εμπορευόμενο συναίσθημα των πολιτών.
Με κάθε σεβασμό στην Δικαιοσύνη και οι δικαστικοί λειτουργοί, σε ορισμένες περιπτώσεις προκαλούν το κοινό αίσθημα. Πότε, όσον αφορά στις αποδοχές τους, αναδρομικά κλπ πότε με το απυρόβλητο, που έχουν θεσπίσει για τους εαυτούς τους, όσον αφορά στο πόθεν έσχες τους, δημιουργούν το αίσθημα της φαμίλιας, που δεν πρέπει να αγγίζει κανείς.

Ειδικά, όταν στις εκατό περιπτώσεις κακοδικίας, που υποβάλλονται, οι ενενήντα εννέα πηγαίνουν στο καλάθι των αχρήστων...
Σε άλλες περιπτώσεις,οι δικαστικές αποφάσεις, απέχουν πολύ από την λογική, με βάση ...την διάταξη νομού τάδε, εδάφιο δείνα, του έτους τάδε... Κάπου θα έπρεπε να γίνεται ένας συγκερασμός νόμων και δικαίου... Δύσκολο. Προφανώς. Όπως και δύσκολο να ληφθούν αποφάσεις, όταν ακόμα και οι δυνάστες εταίροι μας, γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους την Ελληνική Δικαιοσύνη. Πάρτε για παράδειγμα, το μείζον θέμα της ΕΛΣΤΑΤ. Ποιος λογικός πολίτης αυτής της χώρας, δεν αντιλαμβάνεται σε τι Συμπληγάδες βρίσκεται η Δικαιοσύνη;


Καλό θα ήταν να βρίσκεται η Δικαιοσύνη στο απυρόβλητο, για να κάνει ελεύθερα την δουλειά της...
Όταν όμως το συναίσθημα των πολιτών, είναι ότι ...δεν την κάνει τότε...σε μία Δημοκρατία και οι κρίνοντες κρίνονται....-Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου