Σάββατο, Ιουλίου 29, 2017

Με τον Τσίπρα τα εθνοκτόνα Μνημόνια είναι βάλσαμο για τους πολίτες


Ζει σε άλλη χώρα, σε άλλο πλανήτη!

Α.Τσίπρας: Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία στην απόδοση της οικονομίας – Τον Αύγουστο του 2018, το τέλος των μνημονίων


«Η Κεντρική μας Επιτροπή συνέρχεται σε μια περίοδο κομβική για τη χώρα, για την οικονομία αλλά και για τη διακυβέρνησή μας» δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ που διεξάγεται στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι περάσαμε έναν πολύ δύσκολο κάβο, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για την κοινωνία για να προσθέσει στη συνέχεια ότι κερδίσαμε μια απόφαση για το χρέος, που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στην ελληνική οικονομία.

«Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια η Ελλάδα γίνεται είδηση θετική στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης. Για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα προγράμματα στήριξης και απο τη θλιβερή για τη χώρα και το λαό μας περιπέτεια των μνημονίων» ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Χρέος

Σε ότι αφορά το ζήτημα του χρέους υποστήριξε ότι κερδίσαμε μια απόφαση που έφερε ξανά την εμπιστοσύνη της παγκόσμιας επενδυτικής κοινότητας στην ελληνική οικονομία. Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια η Ελλάδα γίνεται είδηση θετική στα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.«Για πρώτη φορά ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα προγράμματα στήριξης και από τη θλιβερή για τη χώρα και το λαό μας περιπέτεια των μνημονίων» πρόσθεσε.

Εν συνεχεία, ο Πρωθυπουργός δήλωσε με νόήμα ότι Και αν πολλοί πιστεύουν ότι μετά από όλα αυτά είναι ώρα για χαρές πανηγύρια και χαλάρωση, εκείνος σήμερα θα σας πει το αντίθετο, τονίζοντας ότι είναι η ώρα με ακόμη μεγαλύτερη σοβαρότητα και πιο σκληρή δουλειά, να βάλουμε τα δυνατά μας.

«Σε ενάμισι περίπου μήνα, θα κλείσουμε δύο χρόνια από τις εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015. Όταν ο λαός μας, έχοντας για πρώτη φορά απόλυτη γνώση της συμφωνίας που βρισκόταν μπροστά μας, έδωσε σε εμάς εντολή να την υλοποιήσουμε, να την ολοκληρώσουμε και να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια»είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «βρισκόμαστε, λίγο πριν τα μισά της κυβερνητικής μας θητείας.Μιας θητείας που ο ελληνικός λαός μας εμπιστεύτηκε, αναγνωρίζοντας το ήθος, την εντιμότητα και την αποφασιστικότητα που δείξαμε, στη δύσκολη μάχη στις αρχές του 2015 για διεκδικήσουμε το δίκιο του λαού μας και μια καλύτερη συμφωνία με τους εταίρους και τους δανειστές μας.»

Κάνοντας έναν απολογισμό της διακυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «θέσαμε προτεραιότητες να υλοποιήσουμε τα συμφωνηθέντα, να επαναφέρουμε συνθήκες σταθερότητας, να ανασυγκροτήσουμε το κοινωνικό κράτος και να διευρύνουμε το δίχτυ προστασίας προς τους πιο αδύναμους, να κάνουμε κάνουμε τομές στο κράτος και τη δημοσια διοικηση ,να συγκρουσούμε με το τη διαφθορά και τη διαπλοκή».

«Δύο χρόνια μετά, ο απολογισμός δείχνει ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε έχουμε καταφέρει να σταθούμε στο ύψος των απαιτήσεων και της εμπιστοσύνης του λαου» σημείωσε.

Οικονομία

Αναφερθείς την οικονομία, είπε ότι «ανακτήσαμε το κύρος της χώρας», σημειώνοντας πως αυτό δεν αποκαταστάθηκε μόνο γιατί έγιναν μεταρρυθμίσεις. «Το κύρος το ανακτήσσαμε κυρίως μέσα από την αποφασιστική διαπραγμάτευση που έκανε η κυβέρνηση τόσο στην πρώτη όσο και στη δεύτερη θετεία της» ανέφερε, τονίζοντας ότι η Ελλάδα δεν είναι πια το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης.

Στο σημείο αυτό υπογράμμισε πως «η κυβέρνησή μας διεκδίκησε, πάλεψε, απαίτησε, συγκρούστηκε, άλλα είχε -παρά την απειρία της- τη σοφία να γνωρίζει μέχρι πού να τεντώσει το σκοινί ώστε αυτό να μη σπάσει».

«Ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία στην απόδοση της οικονομίας, υπερκαλύπτοντας τους στόχους του προγράμματος, νοικοκυρέψουμε τα δημοσιονομικά, ενισχύοντας τη διαφάνεια και τη λογοδοσία στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Επαναφέραμε την οικονομία σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ολοκληρώσαμε δύο αξιολογήσεις σε ένα εξαιρετικά αρνητικό περιβάλλον, γεμάτο εμπόδια και παγίδες, και τις ολοκληρώσαμε με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τους κοινωνικά αδύναμους» τόνισε και πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εξασφάλισε μια συμφωνία που ορίζει με σαφήνεια τον αλγόριθμο που πρέπει να ακολουθηθεί για την ελάφρυνση του χρέους.

«Το πολιτικό σύστημα που λεηλάτησε τις δυνατότητες της χώρας, πριν τη χρεοκοπήσει, κατάφερε το 2009, λίγο πριν από τα μνημόνια, να βάλει τη χώρα στη διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος, με έλλειμμα 15,1%» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβγαλε τη χώρα από την καραντίνα, «επιστρέψαμε στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με πρόβλεψη για συνολικό έλλειμμα μόλις 1,2% το 2017 και πλεόνασμα 0,6% για το 2018» είπε.

Η Ελλάδα μπορεί να είναι αυτόνομη ξανά, τον Αύγουστο του 2018, με το οριστικό και αμετάκλητο τέλος των μνημονίων, τόνισε ο Αλέξης Τσιπρας και αναφέρθηκε στη συστηματική δουλειά που γίνεται για την αντιμετώπιση του υπ’ αριθμόν ένα κοινωνικού ζητήματος, την καταπολέμηση της ανεργίας.

«Από το δυσθεώρητο 27,2% του Απρίλη του 2014, η ανεργία σήμερα έχει περιοριστεί κατά σχεδόν 6 ποσοστιαίες μονάδες και μάλιστα μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2017, οι νέες θέσεις εργασίας έφτασαν τις 256.000, γεγονός που αποτελεί την υψηλότερη επίδοση από το 2001» τόνισε.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, «Διαμορφώνεται θετική τάση που επιβεβαιώθηκε από τα στοιχεία του Απριλίου που δείχνουν ανάκαμψη των θέσεων πλήρους απασχόλησης. Εντείνουμε τις παρεμβάσεις μας στον τομέα της αδήλωτης εργασίας. Ενας δεύτερος σημαντικός άξονας της δουλειάς μας είναι στον τομέα της Υγείας. Θέλω να αναφερθώ σε παρέμβαση που μόνο περήφανους μπορεί να μας κάνει- την πρόσβαση στην περίθαλψη για 2,5 εκατ. ανασφάλιστων, που δεν ήταν εύκολη μάχη. Την ερχόμενη εβδομάδα θα αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των βεβαιωμένων χρεών πολιτών στην υγεία», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ.Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προσλήψεις στην Υγεία, αλλά και στο νομοσχέδιο για την πρωτοβάθμια περίθαλψη που θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή. Επανέλαβε ότι αυξήθηκαν οι θέσεις παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, αλλά και στον κυβερνητικό στόχο να καλύπτονται 500.000 παιδιά με γεύματα στα σχολεία.

Ακόμη σημείωσε ότι «Όλα τα σχολεία μας, σε όλη τη χώρα και στο πιο ορεινό χωριό και στο πιο απομακρυσμένο νησί, άνοιξαν στην ώρα τους, χωρίς ελλείψεις σε δασκάλους, καθηγητές και βιβλία. Όταν κάποιοι που μας κάνουν και μαθήματα αποτελεσματικής διακυβέρνησης, μοιράζανε και κάνανε μαθήματα με φωτοτυπίες μέχρι το Δεκέμβρη».

Σε ότι αφορά το προσφυγικό ο Πρωθυπουργός μίλησε για την ακραία κατάσταση που κλήθηκε να αντιμετωπίσει η χώρα. «Είχαμε τη συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών. Γίναμε αντικείμενο επαίνων από τη διεθνή κοινότητα, ο Πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε τη Λέσβο και να αναφέρω και την παρουσία του προέδρου Ομπάμα. Η Ελλάδα έδωσε δύσκολη μάχη απέναντι σε ξενοφοβικές αντιλήψεις».

Βολές κατά της ΝΔ

Από την ομιλία του Πρωθυπουργού δεν έλειψαν και αιχμές κατά της ΝΔ κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι επιδιώκει τον ταξικό διχασμό στην κοινωνία. «Το δικό μας όραμα θέλει να δώσει τη δυνατότητα στους νέους ν εργασθούν, εδώ στη χώρα μας. Η ΝΔ θέλει να απαξιώσει τα πανεπιστήμια. Θέλουμε να μπει τέλος στο τρίγωνο της διαπλοκής μεταξύ τραπεζών, πολιτικού συστήματος και μέσων ενημέρωσης» αντιπαραβάλλοντας εκείνο της ΝΔ που κατά ον ίδιο δεν είναι τίποτ΄άλλο από επιστροφή στο παρελθόν. «Η αντιπολίτευση βρίσκεται διαρκώς σε μανιασμένη στάση, αντιπολιτευτικό αμόκ. Εμείς ασκούσαμε σκληρή αντιπολίτευση προτρέποντας την τότε κυβέρνηση να αντισταθεί σθεναρά στους εταίρους και τους δανειστές μας. Αυτοί ζητούν από τους εταίρους και τους δανειστές να αντισταθούν στην ελληνική κυβέρνηση. Εμείς δεν ζητήσαμε από τους πολίτες να βγάλουν τα λεφτά τους από το πολιτικό σύστημα. Η σύγκρουση με τους ακραίους φιλελεύθερους θα είναι διαρκής. Είμαστε έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε πολιτικά, δεν θα ανεχθούμε χυδαιότητα και λαϊκισμό.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου