Κυριακή, Ιουλίου 16, 2017

Συγκλονίζουν δύο Σέρβοι προφυλακιστέοι: Για δύο κλωτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο




Στη Σερβία έφτασαν δύο από τους Σέρβους κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Χέντερσον
Υποστηρίζουν πως δεν έχουν καμία σχέση με τον φονικό καβγά
Ζητούν συγγνώμη από την οικογένεια του θύματος δύο προφυλακιστέοι....

Συγγνώμη από την οικογένεια του 22χρονου αμερικανού τουρίστα, που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη στον Λαγανά της Ζακύνθου ζητούν οι δύο από τους δράστες.

Οι Ν.Ρ και Ι.Μ σερβικής καταγωγής, που έχουν ήδη κριθεί προφυλακιστέοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή, μιλώντας στην εφημερίδα «Ειδήσεις», δηλώνουν συντετριμμένοι και ισχυρίζονται ότι δεν ήθελαν να σκοτώσουν το θύμα.

«Ήρθαμε στην Ελλάδα για διακοπές και όχι για να σκοτώσουμε», λένε οι δύο δράστες ηλικίας 18,5 ετών. «Ζητάμε συγγνώμη από την οικογένεια του θανόντος, από τον αμερικανικό λαό, και από την ελληνική πολιτεία. Είμαστε συντετριμμένοι. Για μια δύο κλωτσιές, είμαστε κατηγορούμενοι για φόνο. Βρεθήκαμε τη λάθος στιγμή στο λάθος σημείο. Δεν είχαμε πρόθεση να αφαιρέσουμε τη ζωή του άτυχου νεαρού».


Ελεύθεροι δύο Σέρβοι

«Ήμουν τη λάθος ώρα στο λάθος σημείο», δήλωσε μετά την αποφυλάκισή του και κατά την άφιξή του στη χώρα του, ένας άλλος νεαρός Σέρβος που κατηγορείται για συμμετοχή στην άγρια δολοφονία του Αμερικανού τουρίστα Μπακαρί Χέντερσον στο Λαγανά της Ζακύνθου.



Ο Νεναντ Γιοβάνοβιτς, ο οποίος αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος με εγγύηση, μαζί με έναν ακόμη Σέρβο, είπε ότι οι δυο τους δεν συμμετείχαν στον ξυλοδαρμό του άτυχου Αμερικανού.

«Αν και έχουμε καταγραφεί στο βίντεο δεν συμμετείχαμε στον ξυλοδαρμό. Είδα πλήθος να σπρώχνεται και τίποτε άλλο. Νιώθω άσχημα που ήμουν εκεί», υποστήριξε μιλώντας στο σερβικό δίκτυο B92.

Ο 22χρονος Γιοβάνοβιτς είπε στο Β92 ότι θέλει τώρα να συνεχίσει τη ζωή του: «Νιώθω άσχημα που βρεθήκαμε εκεί εξ’ αρχής. Λυπάμαι για τον νεαρό. Κανείς δεν αξίζει κάτι τέτοιο…»

Για τα «ματια μιας γυναίκας» ο φονικός καβγάς, γράφει το Β92

Τα σέρβικα μέσα και στα κίνητρα της δολοφονίας γράφοντας πως δεν ήταν ούτε εθνικιστικά, ούτε φυλετικά αλλά για τα «μάτια μιας γυναίκας».

Συνολικά εννέα άτομα συνελήφθησαν και τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για δολοφονία από πρόθεση μετά τον καβγά που ξέσπασε για τη selfie που τράβηξε ο Μπακαρί Χέντερσον με μια σερβιτόρα στο κλαμπ Bar Code στο Λαγανά.

Έξι άτομα -ένας Έλληνας μπάρμαν, ένας Βρετανός σερβικής καταγωγής και άλλοι τέσσερις Σέρβοι- έχουν προφυλακιστεί, ενώ ο τελευταίος από τους εννέα υπόπτους αναμένεται να εμφανιστεί αύριο Κυριακή ενώπιον ανακριτή προτού ληφθεί η απόφαση για ενδεχόμενη προφυλάκισή του.

Ο Χέντερσον, που πήρε τον περασμένο Μάιο πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, βρισκόταν στη χώρα μας για μια φωτογράφιση για την εταιρεία ειδών ρουχισμού που σκόπευε να ανοίξει, σύμφωνα με την οικογένειά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου