Τετάρτη, Ιουλίου 12, 2017

Κοσμοσυρροή στον τάφο του Αγίου Παϊσίου – Σαν σήμερα πέθανε (εικόνες – video)





Ποιος γνωστός ηθοποιός προσκύνησε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου - ΦΩΤΟ

Χιλι
άδες πιστοί, από διάφορα σημεία της χώρας, προσκυνούν κάθε χρόνο, τέτοια μέρα, τον τάφο του σύγχρονου Αγίου, του Γέροντος Παϊσίου,προκειμένου να λάβουν τη χάρη του.
Ο Άγιος Παΐσιος πέθανε στις 12 Ιουλίου 1994 κι ετάφη δίπλα στο ναό ....
του Αγίου Αρσενίου, στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης. Τα όσα κατά καιρούς είπε έχουν καταγραφεί σε δεκάδες βιβλία, αρκετά εκ των οποίων έχουν μεταφραστεί και εκδοθεί σε χώρες του εξωτερικού.

Οι τελευταίες μήνες της ζωής του


Μετά το 1993 ο Άγιος Παΐσιος παρουσίαζε αιμορραγίες για τις οποίες αρνούνταν να νοσηλευτεί λέγοντας ότι «όλα θα βολευτούν με το χώμα». Το Νοέμβριο του ίδιου έτους βγήκε για τελευταία φορά από το Άγιον Όρος και πήγε στη Σουρωτή, στο Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου για τη γιορτή του Αγίου Αρσενίου (10 Νοεμβρίου). Εκεί έμεινε για λίγες μέρες και ενώ ετοιμαζόταν να φύγει ασθένησε και μεταφέρθηκε στο Θεαγένειο, όπου έγινε διάγνωση για όγκο στο παχύ έντερο. Θεώρησε τον καρκίνο εκπλήρωση αιτήματός του προς το Θεό και ωφέλιμο για την πνευματική του υγεία. Στις 4 Φεβρουαρίου του 1994 μ.Χ. χειρουργήθηκε.Παρότι η ασθένεια δεν έπαυσε, αλλά παρουσίασε μεταστάσεις στους πνεύμονες και στο ήπαρ, ο γέροντας ανακοίνωσε την επιθυμία του να επιστρέψει στο Άγιο Όρος στις 13 Ιουνίου. Ο υψηλός πυρετός όμως και η δύσπνοια του Αγίου Παϊσίου τον ανάγκασαν να παραμείνει.

Στο τέλος του Ιουνίου οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι τα περιθώρια ζωής του Παϊσίου ήταν δύο με τρεις εβδομάδες το πολύ. Τη Δευτέρα 11 Ιουλίου (γιορτή της Αγίας Ευφημίας) κοινώνησε για τελευταία φορά γονατιστός μπροστά στο κρεβάτι του. Τις τελευταίες μέρες της ζωής του αποφάσισε να μην παίρνει φάρμακα ή παυσίπονα, παρά τους φρικτούς πόνους της ασθένειάς του. Κοιμήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου 1994 μ.Χ. και ώρα 11:00 και ενταφιάστηκε στο Ιερό Ησυχαστήριο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης.







Ποιος γνωστός ηθοποιός προσκύνησε τον τάφο του Αγίου Παϊσίου - ΦΩΤΟ



Σαν σήμερα στις 12 Ιουλίου του 1994 εκοιμήθη ο Άγιος Παΐσιος. Την Τρίτη, το κοιμητήριο, στο οποίο ο Γέροντας έχει ταφεί, κατακλύστηκε από κόσμο, ενώ πραγματοποιήθηκε και αγρυπνία.

Ένας από τους πιστούς που προσκύνησε και προσευχήθηκε στον τάφο του Αγίου ήταν και ο ηθοποιός Νίκος Αναδιώτης. Τη σημαντική στιγμή για εκείνον, μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς του φίλους μέσω facebook.

«12/7 ημέρα μνήμης του Αγίου γέροντα Παϊσίου. Μεγάλη η χάρη του! Οι ευχές του να μας αγκαλιάζουν όλους κ την πατρίδα μας!!!», έγραψε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.Δείτε την ανάρτηση:









Πηγή: dogma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου