Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στον Κάλαμο - Κάηκαν 15-20 σπίτια, εκκενώθηκαν δυο κατασκηνώσεις - Σε διαρκή επικοινωνία Τσίπρας - Τόσκας (Photos)




Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβέστες στον Κάλαμο. Οι ισχυρές δυνάμεις πυρόσβεσης που επιχειρούν.... στην περιοχή, έχουν καταφέρει, σύμφωνα με αξιωματικούς του Π.Σ., να περιορίσουν ένα μέτωπο της πυρκαγιάς, ωστόσο το έργο τους είναι εξαιρετικά δύσκολο, λόγω της «μικτής» κάλυψης, (δάσος και σπίτια), του πυκνού καπνού και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Υπάρχει φόβος αναζωπυρώσεων, αν και η εικόνα είναι καλύτερη λόγω της μικρής εξασθένησης των ανέμων τις τελευταίες ώρες, ενώ η πυρκαγιά φαίνεται ότι κατεθύνεται προς τους Αγ. Αποστόλους.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα και ενημερώνεται για την πορεία των επιχειρήσεων κατάσβεσης των πυρκαγιών που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα, ειδικά αυτών σε Κάλαμο Αττικής και Ζάκυνθο.

Ο ακριβής αριθμός των σπιτιών που έχουν υποστεί ζημιές στον Κάλαμο δεν έχει γίνει γνωστός, αλλά οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15-20, εκ των οποίων περίπου 5 έχουν πιο σοβαρές ζημιές.

Ένα σπίτι στον οικισμό του Καλάμου, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, τυλίχθηκε στις φλόγες από τη μεγάλη φωτιά που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή από τις 4 το μεσημέρι.

Κοντά στο σημείο, σε ένα άλλο σπίτι κάηκε η σκεπή και οι κάτοικοι κάνουν έκκληση να ενισχυθούν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες έχουν καεί 5 σπίτια.

Στον Κάλαμο η πυρκαγιά έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις, καθώς φυσάει ισχυρός άνεμος, ενώ καίγονται παλιά πεύκα σε περιοχή με διάσπαρτα σπίτια.

Προληπτικά εκκενώθηκαν δύο κατασκηνώσεις, η «Αναγέννηση» και η «Κίντερλαντ» κα τα παιδιά απομακρύνονται με ασφάλεια.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 9 εθελοντικά οχήματα και τρία ελικόπτερα, ενώ συνδράμουν και υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας.

To απόγευμα μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό νοσοκομείο ο Περιφερειάρχης Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κων/νος Γιόβας, ο οποίος συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης, κάτι που αποδίδεται σε σωματική εξάντληση.

H φωτιά, σύμφωνα με αναφορές, εξαπλώνεται από τον Κάλαμο προς το Καπανδρίτι.

Τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή θα μπορούν να δίνουν μάχη με τις φλόγες ξανά από το πρωί της Δευτέρας.

Δείτε καρέ από τον ΣΚΑΪ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου