Πέμπτη, Αυγούστου 24, 2017

Άφαντος ο δράστης που μπήκε το πρωί σε ορφανοτροφείο στο θάλαμο που κοιμόντουσαν κορίτσια




Άφαντος παραμένει ο δράστης, που στις 7 το πρωί της περασμένης Παρασκευής κατάφερε να «τρυπώσει» στο ορφανοτροφείο θηλέων της Ρόδου και να εισέλθει στον θάλαμο όπου κοιμόντουσαν κορίτσια ηλικίας από 9 έως 22 ετών. ...

Ο δράστης, έγινε αντιληπτός από μία κοπέλα, την ώρα που είχε κατεβάσει το παντελόνι του! Αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια και τότε ο δράστης αναγκάστηκε να φύγει προκειμένου να μην συλληφθεί.

Όλες οι κινήσεις του, καταγράφτηκαν πεντακάθαρα στο σύστημα παρακολούθησης με ειδικές κάμερες που διαθέτει για λόγους ασφαλείας το ίδρυμα και το μεσημέρι της Δευτέρας παραδόθηκαν από τον διευθυντή της υπηρεσίας κο Βασίλη Κυρίτση, στους αξιωματικούς της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Ρόδου που ασχολούνται με την υπόθεση.

Μέχρι και χθες αργά το απόγευμα πάντως, δεν είχε σημειωθεί καμία πρόοδος σε ότι αφορά τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη γεγονός που δημιουργεί μια σειρά από ερωτηματικά για τι πραγματικά συνέβη και κάτω από ποιες συνθήκες.

Γιατί δεν ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία;

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ενώ το περιστατικό τελέσθηκε στις 7 το πρωί της περασμένης Παρασκευής, η διοίκηση του ιδρύματος ενημερώθηκε δύο μέρες αργότερα! Ακόμα πιο περίεργο είναι το γεγονός, γιατί δεν ειδοποιήθηκε αμέσως η αστυνομία, αφού τέτοιου είδους περιστατικά (όπως τουλάχιστον έχουν περιγραφεί στις καταθέσεις των ίδιων των παιδιών) θεωρούνται εξαιρετικά σοβαρά και οι εντολές που υπάρχουν είναι ότι η ενημέρωση των αρμοδίων αρχών, πρέπει να γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση.

Στόματα ερμητικά κλειστά

Οι έρευνες των αξιωματικών της ασφάλειας Ρόδου επιταχύνονται και θεωρείται υπόθεση ωρών ή ημερών να εντοπιστεί ο δράστης και αν συλληφθεί. Για την υπόθεση, η Εισαγγελέας Ρόδου έχει δώσει εντολή να επιταχυνθούν άμεσα οι διαδικασίες και να παρθούν πρόσθετες καταθέσεις αν αυτό χρειαστεί, από όλα τα παιδιά που βρίσκονταν μέσα στο ίδρυμα εκείνη την ώρα καθώς επίσης και από τις μοναχές και την υπεύθυνη βάρδιας του προσωπικού του ορφανοτροφείου.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν καθαρές εικόνες που έχουν καταγραφεί από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης, που σημαίνει πιο απλά ότι εάν δεν εντοπιστεί ο δράστης τότε είναι πολύ πιθανό η εισαγγελέας Ρόδου να δώσει εντολή για να δοθούν οι φωτογραφίες του στη δημοσιότητα, έτσι ώστε να αναγνωριστεί.

Από τις καταθέσεις που πάρθηκαν πάντως, υπάρχουν πολλά κενά και πολλά ερωτηματικά αναπάντητα σε γενικές γραμμές.

Υπάρχει φύλαξη στο ίδρυμα

Όπως διευκρίνισαν οι αρμόδιοι του ιδρύματος, υπάρχει ήδη σε εξέλιξη έρευνα για το τι έγινε το επίμαχο βράδυ, πέραν της έρευνας που διενεργεί η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Τις βραδινές ώρες οι πόρτες του ιδρύματος σφραγίζονται, τα κορίτσια που κοιμούνται εντός παραμένουν στους θαλάμους τους και υπάρχει πάντα μία γυναίκα – εργαζόμενη του ιδρύματος που κοιμάται εντός του Ορφανοτροφείου για να προσέχει τα παιδιά. Ο δράστης, που μάλλον γνώριζε καλά τους χώρους, εισήλθε στο ίδρυμα αφού είχε ανοίξει η κεντρική πόρτα από την είσοδο της εκκλησίας και κατευθύνθηκε αμέσως στον θάλαμο για να ακολουθήσουν τα όσα ακολούθησαν.

Πηγή: rodiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου