Πέμπτη, Αυγούστου 10, 2017

Πανικός στο ΠΑΣΟΚ και επίθεση στον Κώστα Λαλιώτη για λογαριασμό της ΝΔ






«Κάθε πολιτικό στέλεχος επιλέγει πότε θα τοποθετηθεί και ο Κώστας Λαλιώτης έχει και ένα δικαίωμα παραπάνω να τοποθετείται» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm» και στον Κώστα Παπαδάκη σχολιάζοντας την πρόσφατη παρέμβαση του ιστορικού στελέχους του κινήματος.

«Μια αποτίμηση περίπου 100 σελίδων, σαν αυτή που έκανε ο Κώστας Λαλιώτης για την περίοδο του Ανδρέα Παπανδρέου, είναι κάτι που πρέπει να το διαβάσουν όλοι, με πολύ μεγάλη προσοχή, πριν βγάλουν συμπεράσματα, τα οποία είναι επιπόλαια για το σήμερα της παράταξης» είπε ο κ. Χρηστίδης, προτρέποντας να «μην πάμε να προσαρμόσουμε, με βάση έναν τίτλο μίας εφημερίδας που δίνουν οι δημοσιογράφοι, κάποια δεδομένα τα οποία αφορούν μία συγκεκριμένη περίοδο και την αποτίμησή της».

«Αδικεί τον Κώστα Λαλιώτη οποιαδήποτε αναφορά, η οποία έχει να κάνει με το σήμερα και προσαρμόζοντάς τον ή αναλύοντάς τον με βάση τα σημερινά δεδομένα. Το αφιέρωμα, το οποίο έκανε ο Κώστας Λαλιώτης στις κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και την περίοδο από το 1981 και ύστερα, είναι ένα αφιέρωμα περίπου 100 σελίδες με ντοκουμέντα, αρχή, μέση και τέλος. Αναφέρεται στο πώς ο Ανδρέας Παπανδρέου αντιμετώπισε οικονομικές κρίσεις, πως έδωσε διέξοδο στον ελληνικό λαό» εξήγησε και διευκρίνισε: «Δεν έχει να κάνει με μία συζήτηση που να αφορά τα εσωτερικά της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ή την εκλογή που έχουμε μπροστά μας. Έχει να κάνει με ένα αφιέρωμα, αντίστοιχο με αυτά τα οποία έχει κάνει και στο παρελθόν- πολύ πρόσφατα μάλιστα έκανε και ένα αντίστοιχο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις».

Είναι προφανές πως στο ΠΑΣΟΚ, που σέρνεται σαν ουρά της Δεξιάς και του Μητσοτάκη επικρατεί πανικός για τα όσα έγραψε ο Κώστας Λαλιώτης και τα οποία αποτελούν κόλαφο για εκείνους που προσβάλλουν τη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Επίσης είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ λειτουργεί σαν παραμάγαζο του Μητσοτάκη, αφού υιοθετεί την άποψη της Νέας Δημοκρατίας "Άλλο ΠΑΣΟΚ και άλλο Κώστας Λαλιώτης". Ακόμη είναι προφανές ότι ο Παύλος Χρηστίδης ακολουθεί αμυντική στάση, ενώ εξαπολύει έμμεση επίθεση στο ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταφεύγοντας σε αυθαίρετες ερμηνείες. Γενικότερα, στο σημερινό ΠΑΣΟΚ αποστρέφονται οτιδήποτε θυμίζει το παρελθόν του Κινήματος και τον Ανδρέα Παπανδρέου και συμμερίζονται τον εκφυλισμό του από την ημέρα που ανέλαβε την ηγεσία του πάλαι ποτέ κραταιού Κινήματος ο αρχιερέας της διαπλοκής Κώστας Σημίτης. Φορέας της Δημοκρατικής Παράταξης σήμερα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαρατάξη μοιάζουν με παράρτημα, και μάλιστα θλιβερό, της Δεξιάς. Στο παρασκήνιο, τα ορφανά του εκσυγχρονισμού, ετοιμάζουν σφοδρές επιθέσεις σε βάρος του Κώστα Λαλιώτη. Σε αυτό συγκλίνουν όλες οι πληροφορίες. Όσοι θυμούνται το παρασκήνιο της απομάκρυνσής του Κώστα Λαλιώτη από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, πριν από χρόνια, μπορούν να καταλάβουν. Μπορούν να καταλάβουν επίσης πολλά, όσοι έχουν παρακολουθήσει συγκεκριμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που τα τελευταία χρόνια λειτουργούν ως κομιστές των θέσεων της Νέας Δημοκρατίας.

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης, δείχνει να ομιλεί ωσάν να εκτελεί εντολές της Νέας Δημοκρατίας. Αναστατώθηκε η ΝΔ γιατί ο Κώστας Λαλιώτης θέλει να ενεργοποιήσει ξανά τα αντιδεξιά αντανακλαστικά ενός ολόκληρου χώρου. Αναστατώθηκαν και κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ που ονειρεύονται συγκυβερνήσεις με τον Μητσοτάκη. ΝΤΡΟΠΗ. Η απόλυτη κατάντια του ΠΑΣΟΚ είναι η προσπάθεια του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ να απολογηθεί για λογαριασμό του νεοφιλελεύθερου περιθωρίου. Το ακόμη χειρότερο είναι πως ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ θέλει να μας πείσει πως διαβάσαμε άλλα από εκείνα που περιέχει το άρθρο του Κώστα Λαλιώτη, το οποίο είναι απολύτως σαφές και ξεγυμνώνει τη συμμαχία του μορφώματος, που σήμερα παριστάνει το ΠΑΣΟΚ, με τις χειρότερες εκδοχές της ελληνικής Δεξιάς.

Σε αντίθεση με τον θλιβερό θίασο του σημερινού ΠΑΣΟΚ, υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν ξεχνούν τι σημαίνει Δεξιά. Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που αναπολούν τις ημέρες της συγκυβέρνησης του Βενιζέλου με τον Σαμαρά, τον Άδωνι και τον Βορίδη. Αυτοί ας ενταχθούν στη ΝΔ λοιπόν κι ας αφήσουν τις... ζυμώσεις στην Κεντροαριστερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου