Τετάρτη, Αυγούστου 16, 2017

Στενός φίλος της Χρυσής Αυγής ο νεοναζί που διοργάνωσε το μακελειό στη Βιρτζίνια








 Σχέσεις και μάλιστα στενές με τη Χρυσή Αυγή διατηρεί ο 26χρονος νεοναζί Μάθιου Χάιμπαχ, ο οποίος οργάνωσε τη φασιστική συγκέντρωση στη Βιρτζίνια και έδωσε την εντολή της αιματηρής επίθεσης....

 







Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ιντιανάπολις Σταρ», ο 26χρονος είναι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης, στην οποία μάλιστα εμφανίστηκε με πολεμικό κράνος και σωματοφύλακες και έδωσε την εντολή της επίθεσης, που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα.



Ποιος είναι ο Μάθιου Χάιμπαχ

Ο Μάθιου Χάιμπαχ, επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί, συγκεκριμένα της οργάνωσης «Traditionalist Worker party» είναι φίλος της Χρυσής Αυγής, όπως αποκάλυψε με ρεπορτάζ της η «Εφημερίδα των Συντακτών» από τις 12.8.2016, ενώ και η «Real News» σε ρεπορτάζ της «απαθανάτισε» τον Νίκο Μιχαλολιάκο να υποδέχεται τον νεοναζί Χάιμπαχ με κάθε επισημότητα στο γραφείο του στην ελληνική Βουλή.



Ήταν επικεφαλής μιας ομάδας νεοναζί της οργάνωσής του (Traditionalist Worker party) και ήταν εκείνος που διέταξε να επιτεθεί η οργάνωσή του στους φραγμούς που είχε στήσει η αστυνομία για να διαχωριστούν οι ακροδεξιοί από τους αντιφασίστες.

Μετά τον θάνατο ενός διαδηλωτή από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω στους συγκεντρωμένους αντιφασίστες, τόσο ο Χάιμπαχ όσο και ο Τζεφ Σεπ της οργάνωσης National Socialist Movement δήλωσαν ότι δεν γνώριζαν τον οδηγό και χαρακτήρισαν «ατυχές» το συμβάν.

H στήριξη της Χρυσής Αυγής στο κίνημα των νεοναζί της Αμερικής

Η Χρυσή Αυγή γιορτάζει για την επίθεση και το παίζει ανήξερη για τον Μάθιου

Με ένα εκτενές ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της παρουσίασε η Χρυσή Αυγή το αιματηρό περιστατικό των νεοναζί στις ΗΠΑ.

Φρόντισε βέβαια να αποδώσει τη βία στους αντιφασίστες, χωρίς να μπορεί να κρύψει την περηφάνια της που «οι ομάδες περιφρούρησης της εθνικιστικής πορείας έτρεψαν σε φυγή τους antifa, ενώ στους δρόμους της Βιρτζίνια έκαναν την εμφάνισή τους μέλη των τοπικών ομάδων πολιτοφυλακής (militia) εξοπλισμένα με πολεμικά τυφέκια».



Βέβαια, οι έλληνες νεοναζί έκρυψαν το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά τον ενορχηστρωτή της επίθεσης.

Όταν αποκαλύφθηκε από ρεπορτάζ του Αλέξανδου Κόντη στη «Real News» η συνάντησή του με τον Μιχαλολιάκο, η ναζιστική οργάνωση έσπευσε να δηλώσει ότι πρόκειται για «έναν υπερδραστήριο εθνικιστή στην Αμερική που μάχεται για την Πατρίδα και τη φυλή του. Εχει υπηρετήσει στον αμερικανικό στρατό και είναι συνεπής οικογενειάρχης».

Αλλά και ο ίδιος ο Μάθιου Χάιμπαχ, στην ιστοσελίδα του περηφανεύεται που το «κόμμα» του έχει στενούς δεσμούς με την ελληνική οργάνωση.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με το οποίο ένας από τους πρωταγωνιστές και διοργανωτές της ακροδεξιάς επίθεσης εναντίον αντιφασιστών στο Σάρλοτσβιλ των ΗΠΑ, που στοίχισε τη ζωή σε μια νεαρή γυναίκα, είχε γίνει πρόσφατα δεκτός στα γραφεία της ΧΑ στη Βουλή, από τον Ν. Μιχαλολιάκο, είναι άλλη μια απόδειξη της νεοναζιστικής ταυτότητας και του εγκληματικού χαρακτήρα του συγκεκριμένου μορφώματος.

Άλλωστε, ούτε καν οι ίδιοι δεν προσπαθούν να κρύψουν τις επαφές τους με παρόμοιας ακροδεξιάς, ρατσιστικής και φασιστικής ιδεολογίας οργανώσεις ανά τον κόσμο.

Το οργανωμένο μέτωπο των δημοκρατικών, αντιφασιστών πολιτών, τόσο στη χώρα μας, όσο και διεθνώς, είναι η απάντηση που πρέπει να λάβουν».

Με πληροφορίες από left.gr και efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου