Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

Ώς πότε θα κάνει τον πολλά βαρύ και υπέρμαχο της αξιοκρατίας ο σύμβουλος του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κύριος Τάκης Πικραμμένος;



Επειδή ιδίως τους τελευταίους μήνες ο πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός κύριος Τάκης Πικραμμένος ξιφουλκεί υπέρ των θεσμών και της αξιοκρατίας, του υπενθυμίζουμε απλώς την υπηρεσιακή του διαδρομή μέχρι να φτάσει στο τιμόνι του Συμβουλίου της Επικρατείας και να γίνει λόγω δικαστικής ιδιότητας, Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός. Και το λέμε αυτό γιατί φαίνεται ότι από τότε που έγινε Υπηρεσιακός Πρωθυπουργός συμπεριφέρεται σαν να του χρωστά αναδρομικά το έθνος γιατί δεν μπόρεσε να καθορίσει τις τύχες του τόπου!!!

Ας δούμε λοιπόν πως αναρριχήθηκε αλήθεια ο κύριος Τάκης Πικραμμένος την ιεραρχία του Συμβουλίου της Επικρατείας:· Όλα ξεκίνησαν όταν ως νεαρός πάρεδρος το 1990 υπηρέτησε στο νομικό γραφείο του τότε Πρωθυπουργού κύριου Κώστα Μητσοτάκη, προφανώς ως εκλεκτός της οικογένειας. Διότι είναι τοις πάσι γνωστό οτι τότε υπηρετούσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και πολλοί άλλοι πάρεδροι απείρως ικανότεροι του κύριου Τάκη Πικραμμένου.
Από τότε αρχίζει η ραγδαία άνοδος του κυρίου Πικραμμένου. Μία άνοδος η οποία σηματοδοτείται από το ότι σε όποια θέση κι αν ανέβηκε αυτό έγινε αφού παρέκαμψε άξιους συναδέλφους του. Και επειδή το Ολυμπία συνηθίζει να μιλά με τεκμήρια, υπενθυμίζουμε στον κύριο Πικραμμένο:
– Όταν έγινε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ναι ή όχι παρέκαμψε άξιους συναδέλφους του, όπως παραδείγματος χάριν οι κ.κ. Γιώργος Παπαμεντζελόπουλος και Φίλης Αρναούτογλου; Ο τελευταίος δε, έγινε αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας μόνο όταν μετέπειτα κενώθηκε η θέση. Δηλαδή η πολιτεία ουσιαστικά αναγνώρισε την αξία του κυρίου Αρναούτογλου αφού είχε γίνει το ρουσφέτι του κύριου Τάκη Πικραμμένου.
– Και ερχόμαστε στο κυριότερο, όταν δηλαδή ο κύριος Πικραμμένος έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας το 2009 δυστυχώς επι κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή. Ρωτάμε λοιπόν τότε: Έγινε ο κύριος Πικραμμένος πρόεδρος αφού παρακάμφθηκαν δύο κορυφαίοι αντιπρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας αρχαιότεροι του, δηλαδή οι κύριοι κύριοι Κώστας Μενουδάκος και Σωτήριος Ρίζος; Και ναι ή όχι αναγκάστηκε στη συνέχεια η πολιτεία να τους κάνει και αυτός Προέδρους όταν είχε αποχωρήσει ο κύριος Πικραμμένος για να τους ζητήσει με τον τρόπο αυτό συγνώμη; Δηλαδή έγινε το ρουσφέτι του κυρίου Πικραμμένου και μετά ζητάμε συγνώμη από τους ικανούς…
Σε τελική ανάλυση αυτή η ραγδαία άνοδος του κυρίου Πικραμμένου αρχίζει από την εποχή που υπηρετούσε στο γραφείο του τότε πρωθυπουργού Κώστα Μητσοτάκη. Και τώρα αφού έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κατέληξε εκεί από όπου ξεκίνησε. Δηλαδή σύμβουλος του κύριου Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα πρέπει όμως να καταλάβει ότι περισσότερο αξιόπιστος ήταν όταν ως πάρεδρος υπηρετούσε τον Κωσταντίνο Μητσοτάκη πάρα όταν σήμερα, αφού έγινε πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας και υπηρεσιακός Πρωθυπουργός, υπηρετεί τον Κυριάκο. Διότι μεταξύ πατρός και υιού το χάσμα είναι τρισμέγιστο.
Αυτά στον κύριο Πικραμμένο που όταν μιλά για θεσμούς και αξιοκρατία, ας το ξανασκεφτεί για να σώσει έστω και τώρα τα προσχήματα της αξιοπιστίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου