Τρίτη, Αυγούστου 08, 2017

Η Τουρκία στο πλευρό των τζιχαντιστών – Κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Κατάρ


Το Κατάρ πραγματοποίησε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με τουρκικά στρατεύματα τη Δευτέρα, ανέφεραν τα μέσα ενημέρωσης του Κατάρ, επιδεικνύοντας τη στρατηγική τους συμμαχία δύο μήνες μετά το μποϊκοτάζ από αραβικούς γείτονες που κατηγορούν τη Ντόχα για την υποστήριξη της τρομοκρατίας. Οι ασκήσεις αποσκοπούν στην προετοιμασία των ένοπλων δυνάμεων του Κατάρ… για την υπεράσπιση «ζωτικών οικονομικών, στρατηγικών και υποδομών», ανέφερε η κρατική εφημερίδα Al-Sharq.


Το κοινοβούλιο της Τουρκίας επιτάχυνε τη νομοθετική διαδικασία στις 7 Ιουνίου για να επιτρέψει την εγκατάσταση εκατοντάδων στρατευμάτων σε στρατιωτική βάση στο Κατάρ, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο συμφωνίας που υπογράφηκε το 2014, σε μια επίδειξη υποστήριξης για το Κατάρ, η οποία φιλοξενεί επίσης τη μεγαλύτερη Αμερικανική αεροπορική βάση στην περιοχή.

Η Άγκυρα δήλωσε ότι θα αναπτύξει 3.000 στρατιώτες εδάφους στη βάση για να χρησιμεύσει ως χώρος για κοινές ασκήσεις κατάρτισης και για να στηρίξει τις προσπάθειες κατά της τρομοκρατίας.

Η Τουρκία και το Κατάρ διατηρούν ιδεολογικούς δεσμούς, καθώς το κυβερνών κόμμα της Τουρκίας έχει ισλαμικές ρίζες και η Ντόχα είναι βασικός υποστηρικτής της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την οποία οι Αραβικοί αντίπαλοί της θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.



Πηγή: Reuters

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου