Κυριακή, Αυγούστου 13, 2017

Πλωτά παλάτια και επώνυμοι στο νησί των ανέμων





Όλοι στη Μύκονο
Διονύσης Θανάσουλας

Ο Ιταλός διάσημος σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι και ο πρώην ιδιοκτήτης της Benetton και ισχυρός ανήρ της F1 Φλάβιο Μπριατόρε με τις θαλαμηγούς τους για διακοπές στη Μύκονο Παρέλαση γιγαντιαίων σκαφών στο νησί όπως ....το «Lionheart» του Σερ Φίλιπ Γκριν που πέρυσι τον κυνηγούσαν τα βρετανικά κανάλια στο Ιόνιο

Ο έλληνας επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται χρόνια στην Μύκονο είχε μείνει με το στόμα ανοιχτό καθώς η μικρή θαλαμηγός του πέρναγε δίπλα από το πλωτό θηρίο των ενενήντα μέτρων μήκους, που είχε δέσει στον αρόδο στον Ορνό.

Αυτό που δεν γνώριζε ήταν ότι το «Lionheart» δηλαδή ο «Λεοντόκαρδος» στην ελληνική ανήκει σε έναν όχι και τόσο λεοντόκαρδο άνθρωπο, τον Άγγλο εκατομμυριούχο Σερ Φίλιπ Γκριν.







Του κόστισε εκατόν είκοσι εκατομμύρια ευρώ και πέρυσι το καλοκαίρι πρωταγωνίστησε στα ρεπορτάζ της Βρετανικής τηλεόρασης, όταν δημοσιογράφος του Sky news το εντόπισε στην Ιθάκη.

Ήταν η περίοδος που ο Γκριν είχε κηρύξει πτώχευση στην εταιρία συμφερόντων του BHS αφήνοντας δώδεκα χιλιάδες εργαζόμενους στον δρόμο.

Κάτι που δεν τον εμπόδισε να απολαύσει τις καλοκαιρινές του διακοπές με τον «Λεοντόκαρδο» του στα νησιά του Ιονίου ενώ φέτος ψήφισε Κυκλάδες και αφίχθη στις αρχές της εβδομάδας στην Μύκονο.

Δεν είναι φυσικά ο μόνος.
Από αύριο αναμένονται ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής Τζόρτζιο Αρμάνι fun του νησιού των ανέμων εδώ και χρόνια και ο πολύς Φλάβιο Μπριατόρε, αφεντικό πλέον της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς.





Ο τελευταίος μάλιστα αναζητούσε εναγωνίως πέρυσι αλλά και φέτος χώρο για να δραστηριοποιηθεί στο νησί-είναι ιδιοκτήτης του περίφημου κλαμπ Billionaire στο Πόρτο Τσέρβο της Σαρδηνίας-αλλά τελικά δεν του προέκυψε.

Έτσι επιστρέφει μαζί με την εκρηκτική σύζυγό του Ελιζαμπέτα Γκρεγκοράτσι για να χαρεί την glam ζωή της Μυκόνου, η οποία έγινε θέμα στο έγκριτο μουσικό περιοδικό Billboard.
Σε δύο σελίδες ο δημοσιογράφος του νησιού αποθεώνει την dance σκηνή του νησιού η οποία απειλεί να πάρει τα σκήπτρα από την Ίμπιζα, αφού όλο και περισσότεροι διάσημοι dj's προτιμούν την Μύκονο, αφού οι αμοιβές τους είναι καλύτερες από αυτές του νησιού των Βαλεαρίδων.





Ο Αρμάνι, ο Φλάβιο και ο πρώην Σερ!

Σε μια σεζόν όπου οι αφίξεις αναμένεται να ξεπεράσουν στο σύνολό τους τις τριακόσιες είκοσι χιλιάδες για ένα νησί με μόλις εκατόν ογδόντα ξενοδοχειακές μονάδες, οι εκπρόσωποι του διεθνούς jet set δηλώνουν και πάλι παρόν.

Ο Τζόρτζιο Αρμάνι έχει δηλώσει λάτρης του νησιού εδώ και χρόνια και αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας στο νησί, ενώ παραμένει άγνωστος ο τρόπος μετάβασής του.

Κάποιοι λένε ότι μπορεί να έρθει με την εκπληκτική θαλαμηγό του Main, μήκους εξήντα πέντε μέτρων και διακοσμημένη με έπιπλα και φωτιστικά του οίκου του.



Υπάρχουν όμως και αυτοί που επιμένουν ότι θα προσγειωθεί με ιδιωτικό lear jet στο νησί και θα μεταφερθεί μετά στο σκάφος του, όπου αυτό έχει δέσει για να απολαύσει τις διακοπές του.
Οι άνθρωποι του έχουν ήδη κάνει κρατήσεις σε δύο τουλάχιστον πολύ γνωστά restaurant by the sea γι' αυτόν και την παρέα του, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Ο διάσημος Ιταλός σχεδιαστής μπορεί να είναι αρκετά επικοινωνιακός, επιθυμεί όμως να χαλαρώσει και όχι να τον ακολουθούν παντού οι φωτογράφοι.

Εκτός από αυτόν θα αφιχθεί άλλος ένας συμπατριώτης του, ο πολύς Φλάβιο Μπριατόρε με την 38χρονη κούκλα σύζυγό του, η οποία πέρυσι μοίρασε εγκεφαλικά με το μικροσκοπικό μπικίνι της στις παραλίες του νησιού.

Κανείς δεν ξέρει αν το ζεύγος θα έρθει με το σκάφος «Force Blue» ένα καλό αλλά παλιό σχετικά σκαρί, η όπως κάνουν πολλοί επιλέξουν να πετάξουν με ιδιωτική πτήση στο νησί και να εγκατασταθούν σε κάποιο ξενοδοχείο η μια luxury βίλα.





Ο 67χρονος Μπριατόρε παραμένει μια μυθική φιγούρα στον χώρο του διεθνούς jet set, παρά την αποπομπή του από την F1 και την Benetton.

Διαθέτει ένα από τα καλύτερα και πλέον ακριβά κλαμπ στον κόσμο το Billionaire στην Σαρδηνία, όπου το τραπέζι στον prive χώρο του «ανοίγει» με μίνιμουμ κατανάλωση πενήντα χιλιάδες ευρώ!

Κι αυτός όμως έχει μαγευτεί από την Μύκονο και επιθυμεί ακόμη να βρει έναν χώρο πιθανότατα για το δεύτερο Billionaire κλαμπ του, κάτι όμως που μόνο εύκολο δεν είναι στο νησί των ανέμων.

Οι ψίθυροι λένε ότι θα κάτσει τουλάχιστον μια εβδομάδα στο νησί και το ίδιο ακούγεται για τον Τζόρτζιο Αρμάνι, που ίσως έχει και κάποιους διάσημους φίλους του μαζί.



Αντίθετα με αυτόν ο πρώην Σερ-του αφαιρέθηκε ο τίτλος πέρυσι-Φίλιπ Γκριν αφίχθη οικογενειακώς με το εκπληκτικό «Lionheart» αξίας εκατόν είκοσι εκατομμυρίων ευρώ.
Με μήκος ενενήντα μέτρα κατασκευασμένο στα ναυπηγεία της Bennetti ο «Λεοντόκαρδος» του Βρετανού μεγιστάνα μπορεί να φιλοξενήσει δεκατέσσερις καλεσμένους, οι οποίοι θα απολαύσουν όλες τις ανέσεις του.

Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται τζακούζι, σαλόνι ομορφιάς, κινηματογραφική αίθουσα, ανελκυστήρες και μια εντυπωσιακή τραπεζαρία με εκπληκτική θέα.

Όσοι το είδαν στον Ορνό απλά έμειναν με το στόμα ανοιχτό όμως τα μελτέμια της Μυκόνου, μάλλον ενόχλησαν τον Γκριν, που αναχώρησε την Τετάρτη το πρωί από το νησί με κατεύθυνση τις Σποράδες και την Σκιάθο.

Οι τρελοί λογαριασμοί των 150.000 ευρώ!

Η σκηνή διαδραματίστηκε την Παρασκευή 27 Ιουλίου, λίγο μετά τις εφτά το πρωί, όταν η συναυλία του Eros Ramazzoti και του Αντώνη Ρέμου τελείωνε.

Ένας σερβιτόρος αποκαμωμένος από την ολονυχτία έχει μόλις ανάψει ένα τσιγάρο και προσπαθεί να χαλαρώσει όταν τον πλησιάζει συνάδελφός του με μάτια που λάμπουν.
«Σε ένα από τα τραπέζια που είχα έκαναν τελικό λογαριασμό εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ και άφησαν tips πέντε χιλιάρικα» είπε χαρούμενος, μόνο που ο άλλος δεν είχε όρεξη για κουβέντα, ειδικά μετά από αυτά που άκουσε.

«Άσε» ανταπάντησε βαριεστημένα «εγώ έπεσα σε ψιλικατζήδες. Τα τραπέζια μου δεν κάνανε πάνω από πέντε χιλιάδες λογαριασμό, οπότε δεν βγήκαν πολλά».

Ο παραπάνω διάλογος είναι χαρακτηριστικός για τα όσα τρελά συμβαίνουν στο νησί της Μυκόνου, όπου σε βράδια σαν αυτό στην Ψαρού, τα νούμερα ξεφεύγουν σε δυσθεώρητα για την ελληνική πραγματικότητα ύψη, απόλυτα συνηθισμένα όμως για αυτήν στο νησί όπου όλα μπορούν να συμβούν.
Οι παρέες που τα σκορπούν απλόχερα είναι περιζήτητες και αυτό τελικά είναι που δημιουργεί καταστάσεις που πολλές φορές αγγίζουν τα όρια του κωμικοτραγικού στην Μύκονο.
Συντροφιές Αράβων που έχουν κάνει σαράντα χιλιάδες λογαριασμό σηκώνονται από το κεντρικό τραπέζι τους, όταν εμφανίζονται άλλες, οι οποίες πληρώνουν ακόμη και τον λογαριασμό τους προκειμένου να το πάρουν και να δώσουν το δικό τους ρεσιτάλ ανθρώπινης ματαιοδοξίας.

Πέρυσι ένα τέτοιο περιστατικό έγινε αφορμή για να γίνει... «καλοκαιρινό» μεγάλο κλαμπ στην Χώρα, όταν οι «εκδιωχθέντες» επέτρεψαν με τους σωματοφύλακές τους.

Θεώρησαν μεγάλη προσβολή το να τους σηκώσουν από το τραπέζι τους, προκειμένου να κάτσουν άλλοι και έτσι οι άνθρωποι της ασφάλειάς τους το έσπασαν για τα καλά.
Φέτος στο «Scorpios» υπήρξε μέρα που οι ταμειακές του χτύπησαν αποδείξεις για πεντακόσιες τριάντα χιλιάδες ευρώ, από το πρωί μέχρι τις δυο το βράδυ!

Στο Nammos τα αυτοσχέδια πάρτι καταλήγουν σε λογαριασμούς μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, όταν υπάρχουν δύο η τρεις παρέες που επιδίδονται στα ντους με σαμπάνια.
Σε μια σεζόν που πολλοί την χαρακτηρίζουν κομβική για το νησί, ο πόλεμος των επιχειρηματιών για το κέρδος είναι αδυσώπητος και εκτυλίσσεται καθημερινά.

Οι εξαιρέσεις είναι ελάχιστες και είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα με Άραβα πρίγκιπα που πήγε σε μια πιο low cost παραλία του νησιού, επειδή του άρεσε το στυλ της.

Μαζί με την συνοδεία του ανέβηκε στο εστιατόριο και όταν ο ιδιοκτήτης του είπε ότι θα πρέπει να περιμένει για να γευματίσει, αυτός προσφέρθηκε να πληρώσει τους λογαριασμούς όλων των πελατών μαζί με τα tips, προκειμένου να αδειάσει το μαγαζί και να φάει μόνος του.

Ο ιδιοκτήτης παρά την δελεαστική πρόταση, επέλεξε ευγενικά να αρνηθεί και προτίμησε να χάσει τα χρήματα, παρά την αξιοπρέπειά του για τα πετροδολάρια, σε ένα νησί όπου πλέον μόνο το χρήμα μιλάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου