Πέμπτη, Αυγούστου 03, 2017

Δείτε Live τη συζήτηση για την Υγεία

Τηλεοπτικός Σταθμός της Βουλής των Ελλήνων

Συνεχής μετάδοση των προγραμμάτων διαδικτυακής τηλεόρασης της Βουλής των Ελλήνων

Σήμερα η ψηφοφορία
Ξανθός: Μεροληπτούμε υπέρ της δημόσιας περίθαλψης

Άρχισε στη Βουλή η συζήτηση στην ολομέλεια του νομοσχεδίου για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας...
στη Βουλή. Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι θα το καταψηφίσει.


Χθες ο υπουργός Υγείας, Ανδρέα Ξανθός είχε δηλώσει από το τό βήμα της Βουλής: Το θέμα δεν είναι αν υπάρχουν καθυστερήσεις ή αν υπάρχει ταλαιπωρία του κόσμου -σαφώς και υπάρχει-, αλλά αν είναι μειούμενη. Η κυβέρνηση δουλεύει στην κατεύθυνση της μείωσης των προβλημάτων. Γίνεται συστηματική προσπάθεια και ήδη αρχίζει και αποδίδει και να βελτιώνεται η λειτουργία και η απόδοση των δημόσιων νοσοκομείων», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Σημείωσε ότι γίνεται «παρέμβαση στο ζήτημα της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών και σήμερα κλείνουμε μια εκκρεμότητα για τα βεβαιωμένα χρέη προς τη ΔΟΥ των ανασφάλιστων πολιτών».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης επεσήμανε κατά τη χθεσινή του ομιλία: «Από τη νεοφιλελεύθερη λογική της ατομικής ευθύνης για την αρρώστια που έχει ο κάθε ασθενής, κάνουμε το βήμα για να περάσουμε σε ένα πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας, όπου η πολιτεία έχει την ευθύνη να παρέχει καθολική κάλυψη και προαγωγή υγείας στον πληθυσμό στον τόπο κατοικίας του, η οποία με οργανωμένο τρόπο προλαμβάνει, κατευθύνει, συνταγογραφεί και παραπέμπει σε ανώτερες δομές του συστήματος» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για την Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου