Σάββατο, Σεπτεμβρίου 16, 2017

"Ασχολίαστος ο θαυμασμός του Μητσοτάκη στη Βόρεια Κορέα"...




Απάντηση Γαβρόγλου στη δήλωση Μητσοτάκη ότι "μέχρι και η Βόρεια Κορέα απέκτησε ιδιωτικό πανεπιστήμιο"...

Απάντηση στο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε από...

την Θεσσαλονίκη ότι «μέχρι και η Βόρεια Κορέα απέκτησε ιδιωτικό πανεπιστήμιο».

Σε δήλωσή του ο κ. Γαβρόγλου σχολίασε όλες τις τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη για την Παιδεία, ενώ αναφερόμενος στη δήλωση, όπου χρησιμοποιήθηκε το παράδειγμα της Βόρειας Κορέας υποστήριξε: «Αφήνω ασχολίαστο τον θαυμασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη Βόρεια Κορέα».
Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Γαβρόγλου:

«Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης ξεπέρασε τον ίδιο του τον εαυτό στο ξετύλιγμα της ατζέντας του για τα Πανεπιστήμια. Ζήτησε από τη Θεσσαλονίκη ‘οι καθηγητές των ΑΕΙ να μπορούν να ιδρύουν επιχειρήσεις’. Αφήνω ασχολίαστο τον θαυμασμό του για την Βόρεια Κορέα. Θυμίζω στον κ. Μητσοτάκη ότι οι καθηγητές Πανεπιστημίου έχουν άλλο ρόλο και αν ήθελαν να γίνουν επιχειρηματίες, είμαι σίγουρος ότι δεν θα επέλεγαν την ακαδημαϊκή οδό.

Κατηγορεί εμένα προσωπικά ότι δεν ενισχύω την σύνδεση της αγοράς εργασίας με την ανώτατη εκπαίδευση. Πάλι αδιάβαστοι οι σύμβουλοι του κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα που έκανε τις δηλώσεις, συνεδρίαζε το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας και Ανθρωπίνου Δυναμικού, σκοπός του οποίου είναι η σύνδεση των πτυχίων με την αγορά εργασίας και στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι της εκπαίδευσης και των παραγωγικών φορέων!

Τουλάχιστον είναι ειλικρινής σε αυτό που θέλει να κάνει: Τη μία μέρα μιλώντας σε πρωτοετείς δημόσιου πανεπιστημίου εκθείαζε τις αρετές των ιδιωτικών πανεπιστημίων, την άλλη πρότεινε τα σχολεία να μην είναι υπό την εποπτεία της Πολιτείας αλλά να είναι αυτόνομα και σήμερα καλεί τους πανεπιστημιακούς να γίνουν επιχειρηματίες.

Ή δεν γνωρίζει τα της εκπαίδευσης ή τα γνωρίζει και προσπαθεί να την γελοιοποιήσει».


Μητσοτάκης: Μέχρι και η Βόρεια Κορέα απέκτησε ιδιωτικό πανεπιστήμιο




«Μέχρι και η Βόρεια Κορέα απέκτησε ιδιωτικό πανεπιστήμιο», δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη κατά την επίσκεψη του το πρωί της Παρασκευής στην Τεχνόπολη, όπου φιλοξενούνται επιχειρήσεις πληροφορικής, υψηλής τεχνολογίας και καινοτομίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.







Ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι στα Ελληνικά Πανεπιστήμια «υπάρχει μια τυραννία της μετριότητας που βολεύεται σε αυτό» και μεταξύ άλλων σημείωσε: «Μέχρι και η Βόρεια Κορέα απέκτησε ιδιωτικό Πανεπιστήμιο. Σήμερα εξάγουμε 60.000 φοιτητές σε περιφερειακές χώρες, όταν η χώρα μας θα μπορούσε να είναι ένα κέντρο εκπαίδευσης, όπου τα δημόσια Πανεπιστήμια θα βρίσκονται σε μία δημιουργική άμιλλα με τα ιδιωτικά. Θέλω να αλλάξουμε το άρθρο 16 και να δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργηθούν και ιδιωτικά Πανεπιστήμια στην χώρα μας…».




«Η έμφασή μου, όμως, παραμένει στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Θέλω να το ξεκαθαρίσω σε όλους του τόνους…», είπε ακόμη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Και η πρότασή μας είναι μια πρόταση απελευθέρωσης του Δημόσιου Πανεπιστήμιου με μεγαλύτερη ευελιξία, μεγαλύτερη αυτονομία, περισσότερη αξιολόγηση, περισσότερη σύνδεση με την αγορά», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης.



«Και δεν θα κουραστώ να το λέω: Ισορροπία μεταξύ δικαιωμάτων και υποχρεώσεων για όλους: Καθηγητές και φοιτητές. Το Κράτος παρέχει από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου, τη δυνατότητα σε κάθε Ελληνόπουλο να σπουδάσει δωρεάν. Αυτό σημαίνει ότι και ο φοιτητής έχει ορισμένες υποχρεώσεις…», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Να τελειώνει, παραδείγματος χάρη, εντός εύλογου χρονικού διαστήματος τις σπουδές του. Πολύ φοβάμαι ότι υπάρχει και μία τυραννία της μετριότητας στα ελληνικά Πανεπιστήμια, που βολεύεται πάρα πολύ από το γεγονός ότι δεν υπάρχει καμία αξιολόγηση, δεν κρίνουμε τους καθηγητές με βάση το δημοσιοποιημένο ερευνητικό τους έργο. Γιατί σήμερα αρκεί μια αναζήτηση στο google για να δούμε πραγματικά ποιος καθηγητής έχει πραγματικό βάθος και ποιότητα στην δουλειά του. Εμείς σε αυτήν την τυραννία της μετριότητος θα βρεθούμε απέναντι. Και θα απελευθερώσουμε τις δυνητικές δυνάμεις των Πανεπιστημίων. Είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούν πολλοί καθηγητές και πάρα πολλοί φοιτητές οι οποίοι θα είναι ωφελημένοι από αυτή την πρωτοβουλία και θα τη στηρίξουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου