Τρίτη, Σεπτεμβρίου 05, 2017

Ο Τσίπρας σήμερα στην Ιόνια Οδό




Ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, προσπαθεί να φτιάξει ένα θετικό κλίμα


Με… εγκαίνια και επισκέψεις σε βιομηχανίες ο πρωθυπουργός υπόσχεται «καλύτερες μέρες» σαν τον… Ανδρέα
 Στο αφήγημα της εξόδου της χώρας από την κρίση, ως επίτευγμα της δικής του κυβέρνησης, επιμένει ο Αλέξης Τσίπρας, σε μία προσπάθεια να φτιάξει ένα θετικό κλίμα ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ, όπου θέλει να αποφύγει την απολογία για τη διάψευση παλαιότερων υποσχέσεων....


Υιοθετώντας ένας στιλ… «Ανδρέα Παπανδρέου» και τις περίφημες πορείες του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ στον λαό, - αλλά και τις υποσχέσεις του για... «ακόμα καλύτερες μέρες»! - ο πρωθυπουργός συνεχίζει να αξιοποιεί κάθε ευκαιρία για εγκαίνια έργων (αυτή τη φορά την Ιόνια Οδό), αλλά και να περιφέρεται σε βιομηχανίες, έστω κι αν αυτές δεν δικαιώνουν την κυβερνητική πολιτική, αλλά ουσιαστικά υπήρξαν και θύματα της πολιτικής του! Η Apivita την οποία επισκέφθηκε τη Δευτέρα, οδηγήθηκε στην πώλησή της από τους Έλληνες ιδρυτές της σε ισπανικά funds, εξαιτίας και της δραματικής επιδείνωσης της οικονομίας το 2015.

Η επίσκεψη αυτή ήταν η τρίτη του είδους (είχαν προηγηθεί εκείνες στον Παπαστράτο και το Impact Hub Athens), σε μία προφανή προσπάθεια να πείσει για τη στροφή της κυβέρνησης στη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία φιλικού πολιτικού περιβάλλοντος για τις επενδύσεις.

Ούτε στην Apivita πάντως απέφυγε τους αστεϊσμούς, καθώς βρήκε πόλύ ενδιαφέρον από κωμικής απόψεως μάλλον το γεγονός ότι η εταιρεία έχει περάσει σε Ισπανούς και αποφάσισε να παραλληλίσει την επιχείρηση καλλυντικών με το ποδόσφαιρο: «απ’ ό,τι είναι η Μπαρτσελόνα για το ποδόσφαιρο είναι για η Apivita γι' αυτά τα προϊόντα» ήταν το αστείο της ημέρας από τον πρωθυπουργό. Λέξη πάντως για τον αφελληνισμό ενός μεγάλου μέρους της οικονομίας και σημαντικών επιχειρήσεων – θέμα που μπορεί να προκαλέσει μεγάλες κοινωνικές αντιδράσεις στην πορεία των πραγμάτων, όπως έδειξαν και οι κινητοποιήσεις εργαζομένων και πολιτών πρόσφατα στην Κρήτη, με αφορμή το ξεπούλημα επιχείρησης σε αμερικάνικο fund.

«Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως το πέρασμα σε μια άλλη εποχή για τη χώρα, την οικονομία, την επιχειρηματικότητα, την παραγωγή, δεν θα έρθει χωρίς να αξιοποιήσουμε τον νου, τις γνώσεις, τις εμπειρίες και κυρίως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας, της ελληνικής γης», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τσίπρας μιλώντας στις εγκαταστάσεις της Apivita.





Ιόνια Οδός
Σήμερα ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στην Ήπειρο, όπου θα εγκαινιάσει την Ιόνια Οδό (σε εκδήλωση στο 198,8 χλμ.). Πρόκειται για το δρόμο, που η κυβέρνηση είχε δώσει εσπευσμένα το περασμένο Πάσχα στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν επί ώρες χιλιάδες ταξιώδες -αν και ο κ. Τσίπρας είχε δει τότε μόνο χαρούμενα πρόσωπα, όπως είχε δηλώσει!

Στη συνέχεια θα επισκεφθεί στα Γιάννενα, όπου μεταξύ άλλων θα έχει συνάντηση με φορείς της πόλης και θα επισκεφθεί στο Μουσείο Αργυροτεχνίας.

Ακολούθως, το βράδυ, θα φτάσει στην Καβάλα, όπου αύριο, Τετάρτη, θα έχει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ. Θα παραστεί δε σε εκδήλωση για την υπογραφή της σιδηροδρομικής διασύνδεσης Καβάλας - Αλεξανδρούπολης - Μπουργκάς - Βάρνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου