Κυριακή, Οκτωβρίου 15, 2017

Είναι γεγονός: Άρχισαν πωλήσεις ακινήτων με Bitcoin




Απίστευτο κι όμως αληθινό! Η τρέλα με το bitcoin εξαπλώνεται και πλέον κάποιοι προχωρούν και στην πώληση ακινήτων με το πολύτιμο «νόμισμα».

Συγκεκριμένα, ένα αρχοντικό αξίας 18 εκατομμυρίων στερλίνων, σε μια πανέμορφη περιοχή του Λονδίνου, βγαίνει προς πώληση αυτό τον μήνα, αλλά μπορεί να αγοραστεί ...μόνο με bitcoin.

Το ακίνητο, το οποίο βρίσκεται κοντά στην οδό Portobello, στη διάσημη συνοικία Notting Hill, μπορεί να αποκτηθεί αποκλειστικά με το ψηφιακό νόμισμα κι ο επίδοξος αγοραστής του θα πρέπει να διαθέσει πάνω από 4.000 bitcoins.

Ο Lev Loginov, συνιδρυτής της εταιρείας επενδύσεων σε ακίνητα London Wall, ο οποίος αγόρασε το ακίνητο το 2013, ελπίζει ότι οι πληρωμές για ακίνητα σε bitcoin θα κυριαρχήσουν στο μέλλον. Σε τηλεφωνική του συνέντευξη στο CNBC εκτίμησε ότι «σε 10 χρόνια από τώρα τα κρυπτονομίσματα θα τύχουν ευρείας χρήσης, όπως οι χρεωστικές και οι πιστωτικές κάρτες».

Ωστόσο, παραδέχθηκε πως το εγχείρημα βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο και προσπαθεί να εξετάσει τις λεπτομέρειες της πώλησης όπως για παράδειγμα ο τρόπος που θα πληρωθεί ο φόρος στο βρετανικό κράτος. Είπε ακόμα ότι προσέλαβε ειδικούς για να εξασφαλίσουν τη νόμιμη προέλευση των χρημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου