Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

“Ο κόσμος έχει σιχαθεί τους επαγγελματίες πολιτικούς ή τους κληρονομικώ δικαίω άρχοντες…” αναφέρει μεταξύ άλλων στην ενδιαφέρουσα συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ ο περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης.





«Και 50% να πάρει η ΝΔ, πάλι δεν φτάνει», είπε ο Μπακογιάννης

Στην ανάγκη για συναινέσεις αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας

Σε μια δήλωση πολλών αναγνώσεων προχώρησε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης σε συνέντευξή του προς την «Εφημερίδα των Συντακτών», καθώς ανέφερε ....χαρακτηριστικά πως «και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές πάλι δεν φτάνει», τασσόμενος υπέρ των ευρύτερων συναινέσεων.

«Και 50% να πάρει η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές πάλι δεν φτάνει. Την επόμενη μέρα θα χρειαστεί να δημιουργήσει ευρύτερα πεδία κοινωνικής συνεννόησης, συνεργασίας και συναίνεσης. Αυτός είναι ο νόμος της ανάγκης αν θέλουμε να πάμε μπροστά. Επιμένω στην ανάγκη ενός νέου διαφορετικού πολιτικού πολιτισμού», υπογράμμισε ο Κώστας Μπακογιάννης, διαχωρίζοντας επί της ουσίας τη θέση του από τη σκληρή κέντρική γραμμή της ΝΔ.

Ο ίδιος, μάλιστα, συνεχίζοντας την τοποθέτησή του υπέρ της ανάγκης για συναινέσεις, καταδίκασε τις διχαστικές λογικές του τύπου «ο θάνατός σου, η ζωή μου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε.


«Φυσικά και θα αντιπαρατεθούμε, και θα συγκρουστούμε με σφοδρότητα αν χρειαστεί, αλλά πάντα μέσα σε ένα αυστηρά αξιακό πλαίσιο. Ακόμα και αν διαφωνούμε, δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε», πρόσθεσε.

Σχετικά με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Άδωνη Γεωργιάδη αλλά και την επιρροή του στη γραμμή της ΝΔ, τον χαρακτήρισε «φίλο» του, προσθέτοντας, ωστόσο, πως η σχετική συζήτηση έγινε στις εσωκομματικές εκλογές, στις οποίες «ο Κυριάκος εξελέγη πρώτος», ενώ ο Άδωνις τέταρτος.

Παράλληλα, απέρριψε τα περί υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές του 2019, ενώ σχετικά όσους τον βλέπουν ως πιθανό μελλοντικό πρωθυπουργό, απάντησε: «Ας βλέπει ο καθένας ό,τι θέλει […] Με τον ίδιο τρόπο, λοιπόν, που μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να εξελίσσεται στην πολιτική, μπορώ να τον φανταστώ να κάνει και άλλα πράγματα εκτός αυτής. Την παραίτησή μου την έχω στο τσεπάκι μου».





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου