Σάββατο, Οκτωβρίου 21, 2017

Τσίπρας όπως... Άι Βασίλης: Οι Ιταλοί γράφουν για τον χριστουγεννιάτικο «μποναμά» του ενός δισ. ευρώ!





«Βλέπουν» τον ΣΥΡΙΖΑ να κλείνει την ψαλίδα στις δημοσκοπήσεις

La Repubblica: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής λιτότητας, που του επέβαλε η τρόικα, ετοιμάζεται να αναδιανείμει στα πιο φτωχά νοικοκυριά ένα μικρό θησαυρό» «Τσίπρας: ένα δισεκατομμύριο ευρώ τα Χριστούγεννα για τους πιο φτωχούς πολίτες» είναι ο τίτλος σε άρθρο της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica....


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, έπειτα από δύο χρόνια αναγκαστικής λιτότητας, που του επέβαλε η τρόικα, ετοιμάζεται να αναδιανείμει στα πιο φτωχά νοικοκυριά ένα μικρό θησαυρό (γύρω στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ), ποσό το οποίο προέκυψε χάρη σε ένα πρωτογενές πλεόνασμα μεγαλύτερο από τις προβλέψεις» σημειώνει η εφημερίδα της Ρώμης.


Παράλληλα, υπενθυμίζει τη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τα επιπλέον έσοδα για στήριξη των κοινωνικών ομάδων, που υπέφεραν περισσότερο κατά την κρίση.
Σύμφωνα με την Repubblica, η κίνηση αυτή του πρωθυπουργού έχει δύο στόχους: να ενώσει το κόμμα, βάσει ενός παράλληλου προγράμματος κοινωνικής αρωγής, και να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις.

«Ο Τσίπρας θεωρεί πως ο άνεμος αρχίζει να πνέει ευνοϊκά» αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος Έττορε Λιβίνι και προσθέτει ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην γρήγορη ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης, και, στη συνέχεια, στην ελάφρυνση του χρέους και στην άρση των capital controls.

«Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά» καταλήγει η ιταλική εφημερίδα, η οποία αναφέρει ότι φέτος, το ελληνικό ΑΕΠ μπορεί να αυξηθεί κατά 2% και πως η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ από τη Νέα Δημοκρατία, στα γκάλοπ, από τον Ιούλιο, μειώθηκε κατά πέντε μονάδες.

«Με τη μαγιά των κοινωνικών μέτρων, μέχρι το φθινόπωρο του 2019, η διαφορά αυτή μπορεί να συνεχίσει να μειώνεται, δίνοντας καθοριστική ώθηση στην Αριστερά πριν από τις εκλογές» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου