Κυριακή, Οκτωβρίου 22, 2017

Οι ΗΠΑ θέλουν να βάλουν φουσκωτό διαστημικό «ξενοδοχείο» σε σεληνιακή τροχιά




Μια ματιά στο –όχι και τόσο μακρινό- μέλλον…

Η εταιρεία Bigelow Aerospace, που εδρεύει στο Λας Βέγκας, σχεδιάζει να στείλει ένα φουσκωτό διαστημικό ξενοδοχείο σε σεληνιακή τροχιά μέσα σε πέντε χρόνια, σύμφωνα με την United Launch Alliance, η οποία πρόκειται να εφοδιάσει το έργο με πυραυλικό εκτοξευτήρα.



Η Bigelow Aerospace είναι μια ιδιωτική εταιρεία που παράγει επεκτάσιμες μονάδες διαστημικού σταθμού. Η εταιρεία χρηματοδοτείται κυρίως από τον ιδρυτή Robert Bigelow, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης της αλυσίδας ξενοδοχείων Budget Suites of America.

Η United Launch Alliance είναι μια κοινοπραξία των Space Systems της Lockheed Martin και της Boeing Defense, Space & Security.

Οι συνεργάτες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν τη μονάδα Bigelow B330 χρησιμοποιώντας μια επόμενη γενιά πυραύλων ULA Vulcan 562 και να τη βάλουν σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη. Ο «σεληνιακός σταθμός» θα είναι σε θέση να υποστηρίξει τόσο τη NASA όσο και τους εμπορικούς χρήστες ήδη από το 2022.



«Αυτός ο σεληνιακός σταθμός θα μπορούσε να αναπτυχθεί εύκολα μέχρι το 2022 για να στηρίξει τα σχέδια της χώρας για την επιστροφή στη Σελήνη. Αυτός ο εμπορικός σεληνιακός σταθμός θα παρείχε αγκυροβόλιο για σημαντική ανάπτυξη σεληνιακών επιχειρήσεων εκτός από την προσφορά της NASA και άλλων κυβερνήσεων, της Σελήνης ως μια νέα συναρπαστική θέση για διεξαγωγή μακρόχρονης εξερεύνησης και αστροναυτικής εκπαίδευσης», δήλωσε ο Robert Bigelow.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου