Πέμπτη, Οκτωβρίου 12, 2017

Μήλον της Έριδος μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας o διαβόητος εγκέφαλος απάτης ύψους $4 δις με Bitcoin


ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙ ΠΡΩΤΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑ
Ο εγκέφαλος ηλεκτρονικής απάτης ξεπλύματος δισεκατομμυρίων δολαρίων σε bitcoin, που είχε συλληφθεί τον Ιούλιο σε παραλία της Χαλκιδικής να απολαμβάνει τις χλιδάτες διακοπές του, αποτελεί το μήλον της Έριδος μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας που διεκδικούν… την έκδοση του.
Ο Alexander Vinnik, εγκέφαλος ενός δικτύου ξεπλύματος μαύρου χρήματος μέσω ηλεκτρονικών συναλλαγών με Bitcoin, εμφανίζεται ενώπιον του δικαστηρίου σήμερα για να εξεταστεί η έκδοσή του στη Μόσχα.
Είχε προηγηθεί εκδίκαση ξεχωριστής υπόθεσης την περασμένη εβδομάδα για έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απόφαση προκάλεσε την αντίδραση της Ρωσίας, η οποία την χαρακτήρισε άδικη και ότι παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.
Ο Vinnik συνελήφθη ενώ ήταν στην Ελλάδα τον περασμένο Ιούλιο, μαζί με συνολικά επτά Ρώσους που συνελήφθησαν ή κατηγορήθηκαν παγκοσμίως από τις ΗΠΑ για ηλεκτρονικά εγκλήματα. Κατηγορείται από το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι ήταν ο διαχειριστής της ηλεκτρονικής εικονικής πλατφόρμας ανταλλαγής Bitcoin BTC-e, μέσω της οποίας ξέπλενε έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, από την πειρατεία ηλεκτρονικών υπολογιστών έως τη διακίνηση ναρκωτικών από το 2011.



ΑΝΑΝΕΩΣΗ: Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ενέκρινε την έκδοση του… βασιλιά των bitcoins και στη Ρωσία, περιπλέκοντας περισσότερο την υπόθεση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου