Παρασκευή, Οκτωβρίου 20, 2017

Χρυσός Vs Bitcoin: Και ο νικητής είναι…




Ο χρυσός είναι καλύτερος από τα κρυπτονομίσματα λόγω της ανθεκτικότητας και της εγγενούς αξίας του, εξηγεί ο αμερικανικός τραπεζικός γίγαντας Goldman Sachs.


«Τα πολύτιμα μέταλλα παραμένουν μια σχετική κατηγορία περιουσιακών στοιχείων στα σύγχρονα χαρτοφυλάκια, παρά την έλλειψη αποδόσεών τους», ανέφεραν οι αναλυτές της Goldman Sachs, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Δεν είναι ούτε ένα ιστορικό ατύχημα ούτε ένα λείψανο» και εξακολουθούν να ισχύουν παρά τα νέα περιουσιακά στοιχεία όπως τα κρυπτονομίσματα, ανέφεραν.

Καθώς η αβεβαιότητα στις αγορές μεγαλώνει, η τιμή του χρυσού αυξάνεται, εξήγησαν. Μακροπρόθεσμα, ο χρυσός θα κερδίσει λόγω της συνεχιζόμενης ζήτησης στις αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα στην Κίνα.

Οι αναλυτές της Goldman χρησιμοποίησαν διάφορα κριτήρια για να συγκρίνουν το χρυσό και το bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της ανθεκτικότητας, της φορητότητας, της εγγενούς αξίας και της λογιστικής μονάδας. Σε τρεις κατηγορίες ο χρυσός είναι καλύτερος, χάνοντας από το bitcoin μόνο σε φορητότητα.

«Ενώ και τα δύο απαιτούν εξειδίκευση για σωστή μακροχρόνια αποθήκευση, ο χρυσός κερδίζει, επειδή τα κρυπτονομίσματα είναι ευάλωτα σε hacking μέσω ηλεκτρονικών πορτοφολιών, ή του υπολογιστή, ή του smartphone του χρήστη, υπόκεινται σε ρυθμιστικό κίνδυνο και σε κίνδυνο δικτύου και υποδομής κατά τη διάρκεια μιας κρίσης».

«Η μεταφορά ράβδων χρυσού μπορεί να είναι δαπανηρή, λόγω του βάρους του, της ανάγκης υψηλού επιπέδου ασφάλειας και υψηλών φόρων εισαγωγής σε ορισμένες χώρες, όπως η Ινδία. Αντίθετα, είναι πολύ γρηγορότερο και φθηνότερο να μεταφέρουμε bitcoins», πρόσθεσαν οι αναλυτές της Goldman.

Ο χρυσός έχει περιορισμένη ποσότητα, ενώ είναι δύσκολο να ελεγχθεί η προσφορά στην περίπτωση των κρυπτονομισμάτων. Ο χρυσός είναι καλύτερος στο να διατηρεί την αγοραστική του δύναμη και έχει πολύ χαμηλότερη ημερήσια μεταβλητότητα, ανέφεραν.

Αυτό το έτος, το bitcoin έχει τρέξει περίπου 600 τοις εκατό, ξεκινώντας το έτος σε λιγότερο από $ 1.000 και πηδώντας κοντά στα $ 6.000. Οι τιμές του χρυσού αυξήθηκαν κατά 12%.

Οι συνολικές αξίες του Bitcoin πλησιάζουν τα 100 δισ. δολάρια, περισσότερο από το ανώτατο όριο της αγοράς εταιρειών όπως η Bayer, η Goldman Sachs και η Nike.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου