Πέμπτη, Νοεμβρίου 02, 2017

Που θα διατεθεί το κοινωνικό μέρισμα του 2017...




Συνεχείς είναι οι διαβουλεύσεις στο κυβερνητικό στρατόπεδο για το κοινωνικό μέρισμα με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο να αναλύουν όλα τα δεδομένα σε...

συνεργασία με τους Θεσμούς. Τα στελέχη στην Ηρώδου Αττικού γνωρίζουν καλά πως η «πολιτική ανάσα» που θα δώσει η καταβολή του υπερπλεονάσματος θα είναι μεγάλη, ικανή ακόμα και να διαφοροποιήσει, έως ένα βαθμό, τη σημερινή δημοσκοπική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να καθοριστούν μέσα στον Νοέμβριο, όμως ασφαλείς πληροφορίες του newpost.gr αναφέρουν πως ήδη έχουν σχεδιαστεί οι τρεις άξονες στους οποίους θα κατευθυνθεί το υπερπλεόνασμα. Υπενθυμίζεται πως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση επεσήμανε πως θα είναι διπλάσιο από το περσινό και το κατώτατο όριο του θα είναι στα 1,1 δισ. ευρώ:

Η κύρια κατεύθυνση του μερίσματος θα αφορά 1 εκατομμύριο οικογένειες ή δυο εκατομμύρια άμεσα δικαιούχους και το ποσό που θα διανεμηθεί σε αυτή την κατηγορία δεν θα είναι μικρότερο από 700-750 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως δεν θα μοιραστεί σε συγκεκριμένες ομάδες, όπως πέρυσι (π.χ συνταξιούχους), αλλά θα διανεμηθεί με καθαρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια, ενώ θα λαμβάνεται υπόψιν και η οικογενειακή κατάσταση.
Σύμφωνα με πληροφορίες η επεξεργασία των στοιχείων των δικαιούχων θα γίνει μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ). Οι υποψήφιοι θα καταθέτουν αίτηση και μέσω πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί θα λαμβάνουν απάντηση αν πληρούν τα κριτήρια για να συνεχίσουν τη διαδικασία.
Ο δεύτερος άξονας στον οποίο θα κινηθεί το μέρισμα θα αφορά τη ΔΕΗ για την κάλυψη του κόστους Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας (ΥΚΩ). Η προσπάθεια που γίνεται είναι να μην αυξηθούν τα τιμολόγια του ρεύματος και το συγκεκριμένο κονδύλι υπολογίζεται να φτάσει μέχρι τα 360 εκατομμύρια ευρώ.

Η τρίτη επιλογή περιλαμβάνει επιστροφές ποσών που παρακρατήθηκαν για εισφορές Υγείας σε κύριες συντάξεις από το 2012 έως και το 2016. Περισσότεροι από 2,5 εκατομμύρια συνταξιούχοι αναμένεται να «ευεργετηθούν» από το συγκεκριμένο μέτρο με το τελικό ποσό διανομής να ανέρχεται περίπου στα 315 εκατ. ευρώ...

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου