Τρίτη, Δεκεμβρίου 12, 2017

Πανελλαδική απεργία την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου. Ποιοι συμμετέχουν




Με στάσεις εργασίας θα αναμένεται να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας στην 24ωρη απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017....


Τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ θα κινούνται μεταξύ 9:00 π.μ. – 21:00 λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9:00 π.μ. και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται έως τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Το Μετρό (γραμμές 2 και 3) θα κινείται μεταξύ 9:00 – 16:00 λόγω στάσεων εργασίας του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών.

Αναμένονται αποφάσεις για το πως θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα.

Συνεχείς είναι οι ανακοινώσεις συνδικάτων με τις οποίες δηλώνουν τη συμμετοχή τους στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

ΠΝΟ
Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, την Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου, καθώς, σε συνεδρίαση της, η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία θα ξεκινήσει από τις 00.01 τα ξημερώματα της Πέμπτης, έως τις 12 τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας.

Σε ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία των ναυτικών αναφέρει, ότι «για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των ναυτεργατών, όχι μόνον δεν επιλύονται εκ μέρους των κυβερνώντων, αλλά αντίθετα θεριεύουν και οξύνονται ακόμη περισσότερο με τα νέα προαπαιτούμενα και με τις προωθούμενες, νέες ρυθμίσεις και περικοπές, κατ΄ εντολή του τρίτου μνημονίου».

ΑΔΕΔΥ

«Στις 14 του Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων, που και η σημερινή Κυβέρνηση εφαρμόζει», τονίζει η ΑΔΕΔΥ.

ΟΛΜΕ

«Στις 14 Δεκέμβρη οι εκπαιδευτικοί μαζί με τους εργαζόμενους στον Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων», τονίζει η ΟΛΜΕ, που καλεί σε προσυγκέντρωση στην πλατεία Κοραή στις 11πμ στις 14 Δεκεμβρίου.

Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση: «Διεκδικούμε:
• Αύξηση των δαπανών για την Παιδεία
• Μαζικούς διορισμούς εκπαιδευτικών ΤΩΡΑ
• Όχι στην ελαστική εργασία. Πλήρη εργασιακά δικαιώματα στους αναπληρωτές
• Αντιστεκόμαστε στις εξαγγελίες του Υπουργού για το Νέο Λύκειο και την τιμωρητική υποχρεωτική παραμονή στο σχολείο
• Κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου για το συνταξιοδοτικό (Νόμος 4387/16) ΄
• Κατάργηση της τροπολογίας Γεροβασίλη για την Αξιολόγηση
• Μισθούς και συντάξεις αξιοπρέπειας. Γενναία αύξηση των μισθών των νέων συναδέλφων. Υπολογισμό της διετίας 2016-2018 για τη μισθολογική μας εξέλιξη. Ξεπάγωμα του Μισθολόγιου
• Κανένας πλειστηριασμός για την πρώτη κατοικία, για τους εργαζόμενους που αδυνατούν να πληρώσουν.
• Να σταματήσει η φορολογική επιδρομή και η καταλήστευση του εισοδήματός μας. Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ.
• Καμιά αλλαγή στο συνδικαλιστικό νόμο. Θα υπερασπίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις το δικαίωμα στην Απεργία που κατακτήθηκε με αγώνες και θυσίες».



ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ

«Ακύρωση του σχεδίου πώλησης Λιγνιτικών Μονάδων με τα αντίστοιχα Ορυχεία και των διαδικασιών διερεύνησης (mark – tests) υποψηφίων αγοραστών
Υπογραφή ΣΣΕ
Άμεσες προσλήψεις προσωπικού
Επαναφορά του 17% των μετοχών της ΔΕΗ Α.Ε από το ΤΑΙΠΕΔ στο Ελληνικό Δημόσιο»

Με αυτά τα αιτήματα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ – ΚΗΕ, αποφάσισε ομόφωνα να πραγματοποιήσει 24ωρη προειδοποιητική απεργιακή κινητοποίηση την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

Πανελλήνιο Σωματείο Εκτάκτου Προσωπικού του ΥΠΠΟ

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: «Κηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική ΑΠΕΡΓΙΑ και συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017.

2. Κηρύσσει 3ωρη Παναττική ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, ώρες 10:30 – 13:30, ημέρα προγραμματισμένης συνάντησης αντιπροσώπων του Σωματείου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών. Καλούμε σε συγκέντρωση την ίδια μέρα και ώρα 11:00 στο Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης & Ερμού, Σύνταγμα).

Διεκδικούμε:
– Άμεση αποπληρωμή του προσωπικού καθαριότητας.
– Άμεση λύση για όλους τους συναδέλφους που έχουν δικαιωθεί με ένδικα μέσα & διευθέτηση των 250 προσλήψεων στο ΥΠ.ΠΟ.Α.
– Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες και φορείς του ΥΠ.ΠΟ.Α. Μονιμοποίηση όλων των ΙΔΟΧ εργαζομένων που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

– Καταβολή άμεσα του Ανθυγιεινού Επιδόματος σε όλους τους ΙΔΟΧ εργαζόμενους του ΥΠ.ΠΟ.Α. που το δικαιούνται. Απόδοση όλων των αδειών μητρότητας και ασθενείας και στους ΙΔΟΧ εργαζόμενους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Ίσα δικαιώματα και ίση αμοιβή για την ίδια εργασία.
Διεύρυνση των εργασιακών και συνδικαλιστικών ελευθεριών.
Όχι στην εκχώρηση του δημόσιου πλούτου στο κεφάλαιο.
Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους».

OEXBE

Από την πλευρά της η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλληλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, επισημαίνει πως: «Ο κόσμος της εργασίας, ο άνεργος, ο συνταξιούχος αδυνατεί πλέον να πορευτεί στο αύριο, η μερική απασχόληση, η εκ περιτροπής εργασία, η μαύρη εργασία γίνεται κανόνας.
Μέσα σ’ ένα τέτοιο περιβάλλον τα συνδικάτα στοχοποιούνται προκειμένου να περιοριστεί η λειτουργία τους. Η προσπάθεια αλλαγής του Συνδικαλιστικού Νόμου συνεχίζει να είναι προαπαιτούμενο απ’ όλους αυτούς που θέλουν τους εργαζόμενους σκλάβους σε γαλέρα.
Η κυβέρνηση που ως αντιπολίτευση εκπροσωπούσε την ΕΛΠΙΔΑ σήμερα τσακίζει ανελέητα την κοινωνία χωρίς ηθικούς φραγμούς εκτελώντας κατά γράμμα τις εντολές των ξένων και εγχώριων κουκουλοφόρων.
Η συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί ώρα 11.00 π. μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος, συγκεντρώσεις θα γίνουν και στα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα».

Σωματείο Εργαζομένων στον Όμιλο Επιχειρήσεων INTRACOM

Το σωματείο αφού ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για την απόπειρα κατάθεσης τροπολογίας αλλαγής των πρϋποθέσεων για κύρηξη απεργίας, αναφέρει: «Ένα βήμα για την καλύτερη οργάνωση της συμμετοχής μας στην Πανεργατική Απεργία είναι η μαζική μας συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας που έχει συγκληθεί για την Τετάρτη 13 Δεκέμβρη, 13:30-15:00, στο εστιατόριο του Α5, όπου θα συζητηθεί και το θέμα της απεργίας.
Ο μόνος δρόμος για τους εργαζόμενους είναι η οργανωμένη κι ενωτική αγωνιστική κλιμάκωση για την ανατροπή μιας πολιτικής που συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να καταστρέφει τη ζωή και το μέλλον μας».

ΠΑΜΕ

Σε συγκέντρωση στην Αθήνα 10.30πμ στην Ομόνοια, καλεί το ΠΑΜΕ, αλλά και σε απεργιακές συγκεντρώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας.

Σε ανακοίνωσή του, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Παίρνουμε την υπόθεση της οργάνωσης της πάλης και της επιτυχίας της απεργίας στα χέρια μας. Κάνουμε στην άκρη συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που δε θέλουν αλλά ούτε έχουν προσανατολισμό να οργανώσουν κίνημα κόντρα στις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, την ανταγωνιστικότητα, τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής, να οργανώσουν συνελεύσεις, συσκέψεις, συζητήσεις στους χώρους δουλειάς, να παρθούν αποφάσεις στους κλάδους, στα εργοστάσια».

Το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ είναι το ακόλουθο:

«Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.

Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.

Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.

Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.

Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.

Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.

Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!».
ert

athenstransport













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου