Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Δεν ήθελες Κώστα Καραμανλή, ήθελες αυτόν τον φαιδρό!

 









Με αυτόν τον τυχοδιώκτη, θα κάνει συγκυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Από τις καταγγελίες κατά της COSCO μέλος της Συμβουλευτικής για τον «Δρόμο του Μεταξιού»

Η ιστορία πράγματι επαναλαμβάνεται ως φάρσα: Πριν από περίπου 10 χρόνια ο Γιώργος Παπανδρέου ήταν… κινεζοφάγος και διαδήλωνε στο λιμάνι του Πειραιά κατά της πώλησης του ΟΛΠ στην Cosco (τότε είχε γίνει η πρώτη φάση της ιδιωτικοποίησης από την κυβέρνηση Καραμανλή).

Ο τότε πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κηρύξει μάλιστα την «αντίσταση πάνω στην υπόθεση εκποίησης αυτού του δημοσίου πλούτου» και χαρακτήριζε «κερδοσκόπους» τους ιδιοκτήτες της κινεζικής εταιρίας. Ελεγε μάλιστα χαρακτηριστικά μπροστά στις κάμερες: «Σε καμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια τρίτα χέρια το λιμάνι του Πειραιά. Θεωρούμε ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά». Μπρος στη δόξα και στα αξιώματα, όμως, τι είναι η καταπάτηση κάποιων αρχών και θέσεων;

Με χαρά και καμάρι το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών (ΚΙΔΗΣΟ) ανακοίνωσε προχθές ότι ο Γιώργος Παπανδρέου έγινε μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για τον Δρόμο του Μεταξιού! Του φιλόδοξου, δηλαδή, κινεζικού εγχειρήματος, που έχει ως αιχμή του δόρατος τον ιδιόκτητο πλέον από την Cosco Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς… Την περασμένη Πέμπτη η επιτροπή συνεδρίασε πρώτη φορά στην πόλη Τιανζίν υπό την προεδρία του Γκάο Γιετσού, υφυπουργού Διεθνών Σχέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας.

Στην ανακοίνωση, μάλιστα, που εξέδωσε με υπερηφάνεια το κόμμα του ΓΑΠ σημειώνει μεταξύ άλλων: «Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Τιανζίν ο Γιώργος Α. Παπανδρέου ήταν κεντρικός ομιλητής και σε διεθνές συνέδριο για τη συμβολή των πόλεων – λιμανιών στον Δρόμο του Μεταξιού, όπου μεταξύ άλλων είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τον κομβικό ρόλο που παίζει ο Πειραιάς στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας αυτής».

Να τους είπε άραγε ότι κακώς δόθηκε σε τρίτα, κινεζικά χέρια το λιμάνι; Αυτά ήταν για να τον ψηφίσουν οι «ιθαγενείς». Τώρα πια ο Γ. Παπανδρέου είναι μέλος της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής της Ενωσης Δεξαμενών Σκέψης της Κινεζικής πρωτοβουλίας για τον Δρόμο του Μεταξιού και δεν έχει ανάγκη να πείσει κανέναν Ελληνα ψηφοφόρο για τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου