Πέμπτη, Δεκεμβρίου 14, 2017

Υπάρχει προστασία από το ΓΑΛΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ στην Ελλάδα μετά τον νόμο των Σαμαροβενιζέλων; netakias.com


milk-lait-

netakias
Το γράφαμε από την πρώτη μέρα της ψήφισης του γνωστού ως «αναπτυξιακού νόμου Χατζηδάκη» που μας έφεραν οι νεοφιλελεύθεροι το 2014 και μάλιστα η Τροικα και οι δυο νυν Αντιπρόεδροι της Νεας Δημοκρατίας, μας τον παρουσίαζαν σαν θαυματουργο!


Τελικά, ούτε το γάλα έγινε πιο φθηνό, ούτε η ελληνική γαλακτοβιομηχανία ανέκαμψε ενώ παραμένει πάντα ο κίνδυνος να πιούμε μολυσμένο εισαγόμενο γάλα, αγνώστου προελεύσεως
Αλλά ας τα πάρουμε από την αρχή. Το 2014 η Τροικα, δηλαδή κυρίως οι Γάλλοι, οι Ολλανδοι και οι  Γερμανοί μας έφεραν τις νεοφιλελεύθερες «μεταρρυθμίσεις» της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για την απελευθέρωση της αγοράς γάλακτος.
Γραφαμε το 2014: ΔΙΑΠΛΟΚΗ-ΓΑΛΑΚΤΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ : 1-0 ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΓΑΛΑ
Η επιχειρηματολογία μάλιστα του Γεωργιάδη, ήταν ότι πλεον ζούμε σε έναν παγκοσμιοποιημένο κόσμο και οι έλληνες κτηνοτρόφοι πρέπει πλέον να ανταγωνιστούν τους ξένους ή «οποιος δεν προσαρμοζεται πεθαίνει»
Ποιους όμως να ανταγωνιστούμε; Τους Γάλλους που έχουν ήδη δυο διατροφικά σκάνδαλα με το Γάλα, το πρόσφατο με τον βρεφικό και παλαιότερα με τις διοξίνες, ή το Ολλανδικό και το Γερμανικό με τις τρελές αγελάδες;
Μήπως να ανταγωνιστούμε τις Βαλκανικές χώρες; Οι Ελληνες κτηνοτρόφοι, ελέγχονται κάθε μέρα, πληρώνουν εμβολιασμούς των ζώων, πληρώνουν τροφή, υπάρχουν κάποια δεδομένα που εξασφαλίζουν (όσο το δυνατον) την ποιότητα. Πριν 3 χρόνια σε βαλκανική χώρα που προμηθεύει γάλα γνωστές πολυεθνικές βρέθηκε καρκινογόνος Aflatoxin πάνω από τα όρια.
Ξέρετε τι έκανε αυτή η χώρα; Αύξησε τα όρια και όλα καλώς!
Ναι ίσως να είναι πιο φθηνό από το Ελληνικό, σαν πρώτη ύλη, και για έναν φιλελεύθερο μπορεί το κερδος να είναι υπεράνω του καρκίνου, αλλά για τους υπόλοιπους κοινούς ανθρώπους νομίζω ότι ισχύει το αντίθετο.
Μήπως η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί τον νόμο των Σαμαροβενιζέλων και να βοηθήσει τους εγχώριους παραγωγούς;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου